Hlavní obsah

Uctění památky padlých českých vojáků? Zapomeňte, vzkázala UEFA do Edenu

Praha

Evropská fotbalová federace UEFA nevyhověla žádosti pražské Slavie, aby při dnešním domácím zápase třetího předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev mohla uctít památku tří padlých českých vojáků v Afghánistánu. Na svém twitterovém účtu o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Slavie po vítězném zápase v Olomouci

Článek

Čeští vojáci, kteří zemřeli v neděli po sebevražedném útoku atentátníka, byli uctěni například minutou potlesku před nedělním zápasem první fotbalové ligy Sparta - Slovácko a minutou ticha před pondělní dohrávkou mezi Duklou a Bohemians.

UEFA podobně jako Mezinárodní fotbalová federace FIFA zakazuje a trestá jakékoli politické projevy hráčů či fanoušků při utkáních. Předloni FIFA například pokutovala reprezentace z Britských ostrovů za symboly vlčího máku jako uctění památky veteránů z první světové války.

Slavia se podle bývalého ministra obrany Tvrdíka bude podílet na jiné pietní akci. "Jsou to hrdinové a vážíme si toho, co udělali pro naši zemi. SK Slavia Praha dlouhodobě připravuje ve spolupráci s nadačním fondem REGI BASE 11.11.2018 velkou oslavu Dne válečných veteránů," napsal Tvrdík.

Reklama

Související témata: