Hlavní obsah

Jeden z nejtěžších okamžiků kariéry, připustil kapitán Slavie po penaltě v nastavení

Praha

Zachoval pevné nervy. V páté minutě nastavení úvodního duelu 3. předkola Ligy mistrů záložník Slavie Josef Hušbauer proměnil pokutový kop a zajistil tak Pražanům v bitvě s ukrajinským Dynamem Kyjev remízu 1:1. Trefa osmadvacetiletého záložníka zachovala českému vicemistrovi postupovou naději pro odvetu příští úterý na půdě soupeře.

Slavia uhrála s Dynamem Kyjev remízu 1:1. Zařídil ji Josef Hušbauer.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský měl po remíze s Dynamem Kyjev smíšené pocity

Představoval pokutový kop v nastavení za nepříznivého stavu hodně velkou zkoušku vaší nervové soustavy?

Byl jsem nervózní. Na psychiku je to určitě těžká situace, protože hrajeme o Ligu mistrů. Ale věřil jsem si. Kopal jsem už v minulosti dvě v poslední minutě. Jednu jsem proměnil, druhou nikoliv. Takže teď jsem bilanci vylepšil. Nicméně s ohledem na fakt, že je ve hře Liga mistrů, šlo o jeden z nejtěžších okamžiků kariéry.

Zatrnulo vám hodně, když brankář vystihl směr střely z pokutového kopu?

Viděl jsem, že si na balón sáhnul. Kopal jsem penaltu v posledním ligovém kole a tušil, že ji bude mít soupeř přečtenou. Na tréninku jsem zkoušel pokutové kopy na druhou stranu, ale vůbec mi to nešlo. Rozhodl jsem se tudíž zahrát penaltu stejně jako proti Opavě i s vědomím, že brankář asi půjde po směru. Jen jsem přidal na razanci. Pak to má brankář složité.

Byl jste zapojený i do situace, kdy Kyjev dokázal skórovat. Akci soupeře předcházel okamžik, kdy na ploše byly dva míče. Šlo ze strany Slavie o podcenění?

Hra se na chviličku zastavila, soupeř u balónu zůstal stát. Čekali jsme hvizd rozhodčího. Ale nechci na něj svalovat vinu. Šlo o naši chybu, přestali jsme hrát. Měli jsme rozehrávajícího Sydorčuka dorazit a nedovolit mu dát přihrávku za obránce, kde jsme nezachytili náběh Verbiče.

Promítl se do výkonu týmu pozitivně fakt, že máte jistou základní skupinu Evropské ligy?

Určitě ano. Nejsme pod takovým tlakem, že v případě nezdaru proti Kyjevu nás hned čeká další předkolo. Můžeme být více v klidu. Ale já věřím, že odvetu za týden zvládneme vítězně. Máme silný tým, střídající hráči náš projev oživili. Podle mého jsme si za druhý poločas zasloužili vyhrát s čistým kontem. Do přestávky byla hra vyrovnaná, byť Dynamo mělo hned po třech minutách jednu velkou šanci, kdy nás podržel Ondra Kolář. Po přestávce jsme měli více ze hry, soupeř jen bránil, ale bohužel z ojedinělé situace skóroval.

Kyjev poprvé v sezóně inkasoval, byť z pokutového kopu. Potvrdil ukrajinský tým, že jeho obrana je výjimečná?

Věděli jsme, že hrají hodně u sebe a v bloku, tudíž bude složité je překonat. Chtěli jsme hrát hodně centry do vápna na Milana Škodu. Během prvního poločasu nějaké byly, ale většinou pozdě. Měli jsme je dávat dříve, dokud nebyl soupeř zformovaný, protože pak už bylo složité se prosadit. Ve druhém poločase jsme do pokutového území chodili více a měli jsme tudíž i větší počet příležitostí.

Reklama