Hlavní obsah

The Times: UEFA zvažuje zavedení videa od čtvrtfinále Ligy mistrů

Nyon

Ve fotbalové Lize mistrů by od čtvrtfinále tohoto ročníku mohl být zaveden videoasistent rozhodčího. Podle britského listu The Times se Evropská fotbalová unie UEFA vážně zabývá myšlenkou, že technologii nasadí v závěrečných jarních bojích prestižní klubové soutěže.

Foto: LFA

Videorozhodčí Roman Hrubeš před zápasem Sparty s Mladou Boleslaví s monitorem u plochy - ilustrační foto.

Článek

Přestože šéf UEFA Aleksander Čeferin zatím použití videa vyloučil, další vysoce postavení představitelé unie byli podle listu ohromeni tím, jak nová technologie zlepšila výkony rozhodčích na nedávném mistrovství světa v Rusku.

UEFA prý bude o zavedení videa diskutovat příští týden a definitivně rozhodnout by mohla do konce září. O technologii se má mluvit také na zářijovém zasedání Evropské klubové asociace ECA, která sdružuje většinu účastníků Ligy mistrů.

Jejím předsedou je majitel Juventusu Turín Andrea Agnelli, jenž od jarního vyřazení svého klubu ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid bojuje za zavedení videa do prestižní soutěže. Stará dáma se cítila poškozena hlavně penaltou v závěru nastavení odvety, která znamenala vypadnutí.

Reklama

Související témata: