Hlavní obsah

UEFA rozhodla o prvním trestu pro Slavii. Za fanoušky zaplatí skoro dva milióny

Praha

Fotbalová Slavia se prohne. Pokřik fanoušků "UEFA mafia" během úvodního utkání třetího předkola Ligy mistrů proti ukrajinskému Dynamu Kyjev vyjde pražský klub skoro na dva milióny korun. Informaci o udělené pokutě ve výši 66 tisíc eur zveřejnil iSport.cz. Zástupci Slavie odmítli pro Sport.cz informaci komentovat s tím, že se klub ke všemu vyjádří v úterý či ve středu.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Fotbalista Dynama Kyjev Vitalij Bujalskij uniká slávistovi Vladimíru Coufalovi v odvetě třetího předkola Ligy mistrů.

Článek

Pražský klub musí z kasy vytáhnout zhruba 1,7 miliónu korun. A to je teprve začátek. Chováním vedení Slavie po odvetě v Kyjevě se UEFA teprve bude zabývat. A nejspíš přijde i trest číslo dvě.

Pražané cítili křivdu kvůli neuznané brance a také kvůli gólu Dynama Kyjev na 2:0 (padla z ofsajdu). Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík a také člen představenstva Tomáš Bůzek na sociální síti Twitter ostře (ve druhém případě i vulgárně) napadli UEFA a jejího místopředsedu Grigorije Surkise. Následně sice svá vyjádření smazali, ale UEFA se incidentem zabývá a s klubem zahájila disciplinární řízení.

Miliónový flastr od UEFA dostala před pár dny i pražská Sparta a to kvůli chování fanoušků v utkáních se Suboticou. Letenští budou mít navíc na jedno utkání zavřený stadión.

Reklama

Související témata: