Hlavní obsah

Historický úspěch Plzně! Mladíci zvítězili na hřišti AS Řím

Fotbalisté Plzně si v UEFA Youth League, tedy obdobě Ligy mistrů pro hráče do 19 let, připsali historický úspěch. Vůbec poprvé v této soutěži zvítězili, navíc na půdě slavného AS Řím, kde vyhráli 4:3, přestože domácí měli už dvoubrankový náskok.

Foto: Sport.cz

Utkání AS Řím proti Plzni v UEFA Youth League.

Článek

Za Viktorii se dvakrát trefil osmnáctiletý Tomáš Kepl, který vystřelil výhru v devadesáté minutě. Tou dobou hrála Plzeň už deset minut v oslabení o vyloučeného Václava Svobodu.

Západočeši navázali na úvodní remízu 1:1 s CSKA Moskva a po dvou kolech jsou ve skupině G na druhém místem za Realem Madrid.

Plzeň přitom prohrávala už 1:3, když v úvodu druhého poločasu dvakrát inkasovala. Pak ale po úniku snížil Kepl a další dva góly hostům sudí neuznal kvůli útočným faulům. V 72. minutě Keplovu akci zakončil dorážkou Pihrt.

"Vypadli jsme z tempa v úvodech obou poločasů. Hráči ale po pár povedených akcích nabyli sebevědomí a hlavně ve druhém poločase zhruba od 50. do 75. minuty jsme hráli se skvělými pasážemi. Vstup do druhé půle vůbec nevyšel, ale o to cennější je, že mužstvo zvedlo hlavy a dokázalo výsledek otočit," řekl trenér Jiří Žilák.

V závěru se Plzeň spíše bránila, ale v poslední minutě se povedlo Keplovi opět utéct římské obraně a dokonal obrat. Pro Plzeň získal historicky první vítězství v Youth League, kde v roce 2013 prohrála ve skupině všech šest zápasů.

"Šlo o nesmírně těžký a zajímavý zápas proti kvalitnímu soupeři. Jsem rád za celý tým, že jsme to zvládli herně i výsledkově," uvedl Žilák. "Kepl hrál výborný zápas a i v deseti jsme věřili, že je schopen vstřelit gól. Nakonec jsme to tam pracovitostí a euforií dotlačili," pochvaloval si.

"Zalezli jsme a říkali jsme si, že udržet remízu by bylo cenné. I tak jsme si ale věřili, že se něco může podařit. Nakonec z brejku Keplík vstřelil výborný gól, takže paráda. Po vítězství panuje v týmu obrovská euforie. Vypadá to pro nás dobře, ale čekají nás ještě čtyři náročné zápasy a uvidíme, jak to dopadne," řekl kapitán týmu Václav Míka.

2. kolo UEFA Youth League pro fotbalisty do 19 let:
Skupina G:
AS Řím - Viktoria Plzeň 3:4 (1:1)
Branky: 13. Simonetti, 48. Bouah, 50. D'Orazio - 62. a 90. Kepl, 21. Míka, 72. Pihrt. ČK: 80. Svoboda (Plzeň).
Sestava Plzně: Mařík - Svoboda, Gabriel, Míka, K. Žilák - Pek (89. Hranáč), Šulc, Petr (85. Plecitý) - Selnar (85. Vrba), Kepl, Hezoučký (57. Pihrt). Trenér: J. Žilák.
1.Real Madrid22007:26
2.Plzeň21105:44
3.CSKA Moskva20112:51
4.AS Řím20024:70

Reklama

Související témata: