Hlavní obsah

Červený rekordman Ramos vždy bojuje na život a na smrt

Plzeň

„Je to skvělý kapitán,“ chválí dvaatřicetiletého Sergia Ramose kouč fotbalistů Realu Madrid Santiago Solari. Jeden z nejlepších stoperů planety je po odchodu Ronalda největší hvězdou Bílého baletu. Hvězdou, která drží také zřejmě světový rekord v počtu červených karet v soutěžních utkáních.

Trenink Realu Madrid v Plzni. Rozesmátý Sergio Ramos a spol. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Real Madrid chce v Plzni pokračovat v nabývání sebevědomí

Nasbíral jich už čtyřiadvacet, devatenáct v La Lize, z toho rekordní čtyři s Barcelonou, tři v Lize mistrů a dvě v Královském poháru. I když v dresu Španělska odehrál 160 utkání, nedostal zatím ani jedinou! Pravdou je, co říkají Ramosovi kritici. Sudí ho hodně tolerují, nejen jeho fauly, ale i emotivní výstupy vůči nim.

A jako nejkřiklavější příklad uvádějí jeho stažení liverpoolského střelce Salaha ve finále Ligy mistrů. Egypťan si při pádu poranil rameno natolik, že nemohl výrazněji pomoci reprezentaci na mistrovství světa a následky pociťuje i nyní.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Střelecky se na San Bernabéu neprosadil ani plzeňský ostrostřelec Michael Krmenčík (na snímku v souboji se Sergiem Ramosem).

Sergio Perez

„Nikdy jsem nefauloval s úmyslem soupeře zranit. Všechny zákroky byly v zápalu boje. Utkání hodně prožívám, z toho pramení i moje reakce na rozhodčí, když cítím křivdu. Jsem hráč Realu Madrid, my máme v genech vítěznou mentalitu. Do každého zápasu jdeme bojovat na život a na smrt," hájil se emotivně. Za Real se bije s médii i nyní, kdy se madridskému Bílému baletu herně ani výsledkově příliš nedaří.

Patříme na vrchol, nepochybuje Ramos

„Všichni pracujeme na sto procent, je jen otázkou času, kdy se vrátíme tam, kam patříme, na vrchol. Vyhráli jsme poslední dvě utkání a naše sebevědomí roste. Potřebujeme jedno výrazné vítězství, abychom si znovu začali naplno věřit a proměňovali šance jako dřív," zdůraznil po sobotní výhře nad Valladolidem.

V poslední době fanoušci na hráče pískají. I na Ramose, který na podzim udělal několik fatálních chyb. „Nejsem na pískot zvyklý, ale musím ho unést. My, kteří jsme v Realu už dlouho a máme hodně odehráno, na sebe musíme vzít odpovědnost v těžkých zápasech a zejména v době, kdy se nám třeba nedaří. Musíme být trpěliví, o což žádáme i fanoušky. Není pravda, že bychom byli přesycení trofejemi. Real nemůže mít nižší cíle než bojovat o každou, která je ve hře," zdůraznil.

Svoje postavení dokazuje i v momentech, kdy jde za nepříznivého stavu kopat penaltu. V této sezóně už proměnil čtyři. Tu poslední v sobotu proti Valladolidu, kdy poslal oblouček doprostřed branky a klubový web ji srovnal se slavnou penaltou Antonína Panenky ve finále mistrovství Evropy 1976 proti Němcům.

Nebojí se odpovědnosti

„Pro mne jako kapitána je povinností vzít na sebe tu odpovědnost. Dříve jsem je kopal spíš výjimečně, na penalty tu byl Cristiano Ronaldo, teď je to na mně. Je to speciální okamžik, v němž se musíte maximálně koncentrovat. Svým způsobem je snazší dát gól hlavou nebo z dorážky v šestnáctce," popsal svoje pocity jeden z nejlepších hlavičkářů na světě, který většinu ze svých více než sedmdesáti branek v soutěžních zápasech dal právě úderem ze vzduchu.

Španělská média se pozastavovala nad jeho výrokem o trenérech. „Teď nás vede Solari a my bojujeme za něj. Není na nás, kdo bude tým trénovat. Když se Realu daří, získává slávu i jeho kouč," pravil v době, kdy se nahlas mluvilo o odchodu Lopeteguiho, k němuž nakonec došlo po debaklu 1:5 v Barceloně.

Problémy s trenéry nemívá, vždycky mezi ním a koučem panoval vzájemný respekt. Výjimkou byl Mourinho, s nímž měl podle médií ostré spory. Ramos to odmítá. Pokud prý v něčem trenérovi ve vší slušnosti oponoval, pak to bylo jen v případech, kdy se zastával mužstva.

Zápas s Plzní v médiích nijak nerozebíral. „Máme k Plzni respekt jako ke každému jinému soupeři. Neděláme rozdíly. Ukázala, že fotbal hrát dovede. Naší povinností je vyhrát, protože naším cílem je navázat na předchozí úspěchy v Lize mistrů," pravil milovaný i nenáviděný Sergio Ramos.

Jak dopadne duel 4. kola skupiny Ligy mistrů mezi Plzní a Realem Madrid?
Real vyhraje vysokým rozdílem
35,8 %
Real vybojuje těsnou výhru
21,7 %
Zápas skončí remízou
9,5 %
Plzeň vybojuje těsnou výhru
28,5 %
Plzeň vyhraje vysokým rozdílem
4,5 %
Celkem hlasovalo 28668 čtenářů.

Reklama

Související témata: