Hlavní obsah

Svitolinová - Vondroušová 4:6, 6:4, 6:4Vondroušová na další senzaci nedosáhla. Siniaková s Krejčíkovou září

Aktualizováno

Cesta Markéty Vondroušové na turnaji v Indian Wells skončila ve čtvrtfinále. Devatenáctiletá česká tenistka podlehla šesté nasazené Elině Svitolinové z Ukrajiny 6:4, 4:6 a 4:6. První nasazený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková potvrzuje pověst favoritek, v Indian Wells postoupil po vítězství nad párem Bertensová, Vekičová v poměru 6:1, 7:6 (7:2) již do semifinále. Ve čtvrtém kole nezaváhal ani Rafael Nadal, který si poradil se Srbem Filipem Krajinovičem 6:3, 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále v Indian Wells: Vondroušová - Svitolinová Video: sntv

 
Článek

Vondroušová, která se v osmifinále blýskla výhrou nad světovou dvojkou Rumunkou Simonou Halepovou, začala i čtvrtfinálový duel lépe. Získala úvodní sadu a i v rozhodujícím třetím dějství měla brejk na 3:2. Ten však vzápětí nedokázala při svém servisu potvrdit a koncovka dramatické bitvy patřila Ukrajince. Po 2 hodinách a 13 minutách proměnila Svitolinová druhý mečbol.

Česká tenistka se Svitolinovou prohrála i třetí vzájemné utkání, i tak ale v Kalifornii odehrála vydařený turnaj. O kolo vylepšila své loňské maximum a poprvé v kariéře si na akci kategorie Premier Mandatory zahrála čtvrtfinále. Druhou výhru nad tenistkou top 10 už ale nepřidala.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Markéta Vondroušová ve čtvrtfinálovém duelu v Indian Wells.

O semifinále dnes bude v Indian Wells usilovat ještě Karolína Plíšková. Pátá nasazená Češka se utká s Belindou Bencicovou ze Švýcarska, přemožitelkou světové jedničky Japonky Naomi Ósakaové.

Ve výborných výkonech pokračují v Indian Wells české tenisky Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. V prvním setu české tenistky prolomily svým soupeřkám třikrát servis, samy byly na podání bezchybné a po pouhých 26 minutách šly do vedení 1:0 na sety.

Foto: Sport.cz

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková.

O hodně dramatičtější podívaná se odehrála ve druhém setu. Favoritky přišly hned o svůj úvodní servis a brzy prohrávaly 0:2. Čtyřmi hrami v řadě však skóre otočily na 4:2 a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto.

I podruhé však český pár přišel o výhodu podání a o výsledku druhé sady tak musela rozhodnout zkrácená hra. V ní měly jasně navrch Krejčíková se Siniakovou, tiebreak ovládly 7:2 a po 79 minutách tak mohly slavit postup do semifinále. V něm změří síly s kanadsko-čínským párem Dabrowská, Fan Xu.

Nadal slaví klidný postup

Bezproblémový postup mezi posledních osm tenistů si na "pátém grandslamu", jak se Indian Wells přezdívá, zajistil Rafael Nadal, který za hodinu a 28 minut přehrál 113. hráče světa Srba Filipa Krajinoviče 6:3, 6:4.

Světová dvojka rozhodla o vítězství v prvním setu již v úvodu, kdy brzy vedla 3:0. Srb si sice vzal prohrané podání brzy zpět, vzápětí však znovu přišel o vlastní a sadu ztratil za 40 minut 6:3.

O osudu druhé sady rozhodl jediný brejk za stavu 1:1. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz set získal 6:4 a v boji o semifinále ho vyzve Rus Chačanov.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Krajinovič (Srb.) 6:3, 6:4
Kecmanovič (Srb.) - Nišioka (Jap.) 6:4, skreč
Federer (4-Švýc.) - Edmund (22-Brit.) 6:1, 6:4
Thiem (7-Rak.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:3
Chačanov (12-Rus.) - Isner (8-USA) 6:4, 7:6 (7:1)
Monfils (18-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:0, 6:2.
Ženy (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Svitolinová (6-Ukr.) - Vondroušová (ČR) 4:6, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Bertensová, Vekičová (Niz./Chorv.) 6:1, 7:6 (7:2).

Reklama