Hlavní obsah

Ludogorec - Ferencvaros 2:3Kolaps a ostuda. Slovan Bratislava se loučí s Ligou mistrů už po prvním předkole

Praha
Aktualizováno

Kolaps a ne jeden! Fotbalisté Slovanu Bratislava končí v Lize mistrů už po prvním předkole. Mohou za to nezvládnuté koncovky obou utkání s černohorskou Sutjeskou a nakonec i pokažený penaltový rozstřel. Soupeř Slovanu naopak slaví historický postup. Známý bulharský tým Ludogorec Razgrad doma podlehl maďarskému týmu Ferencvaros Budapešť 2:3. Ludogorec prohrál i první zápas 1:2.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slovanu Bratislava si v prvním předkole Ligy mistrů užili pořádné nervy. A nakonec po penaltách v Evropě dohráli.

Článek

Slovan před týdnem vedl doma 1:0, v utkání se mělo nastavovat pět minut, a právě v posledních sekundách duelu bratislavský klub inkasoval. Hráči Sutjesky si užívali, jako by vybojovali postup. Střelec vyrovnávací trefy Damir Kojaševič se fotil u branky a zářil jako sluníčko. Kdo se podívá na bilanci černohorského týmu, je mu jasné, proč ta radost. Sutjeska je zvyklá v evropských pohárech spíš prohrávat. A z postupu se neradovala ani jednou.

I proto vzhlížela k odvetě s nadějemi. Slovan ale opět vedl 1:0, jenže pár desítek sekund před koncem přišla pro bratislavský celek pohroma. Obránce Aleksandar Sofranac totiž vyrovnal na 1:1 a šlo se do prodloužení. To však nerozhodlo.

Foto: Lee Smith, Reuters

Jeden z potenciálních soupeřů Slavie v závěrečném 4. předkole fotbalové Ligy mistrů - Celtic Glasgow - v prvním předkole nezaváhal. Skotský šampion nad Sarajevem vyhrál obě utkání.

A nakonec došlo na penalty, které nabídly pořádné drama. Po dvou sériích vedli domácí 1:0, pak se pro změnu dva střelci na obou stranách nemýlili. Sutjeska měla k postupu pořád blíž. V páté sérii vše ještě zdramatizoval domácí Bulatovič, když přestřelil a nabídl slovenskému týmu šanci ke srovnání stavu. Jenže útočník Slovanu Šponar, jenž se trefil v obou utkáních během základní hrací doby, nebyl úspěšný. A černohorský tým mohl slavit.

Celtic neměl problém

Naopak nezaváhal jeden z potenciálních soupeřů Slavie v závěrečném 4. předkole Celtic Glasgow. Skotský šampion si z prvního duelu na půdě Sarajeva přivezl pohodlný náskok 3:1 a doma bez problémů stvrdil postup vítězstvím 2:1.

Ve 2. předkole už zasáhne do bojů na rozdíl od Slavie český vicemistr Plzeň. Viktoria v nemistrovské části kvalifikace v úterý přivítá Olympiakos Pireus, odveta se bude hrát v Řecku o týden později.

Odvetná utkání 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Riga - Dundalk (Ir.) 0:0, na pen. 4:5, první zápas 0:0, postoupil Dundalk
Rosenborg Trondheim - Linfield (Sev. Ir.) 4:0 (1:0), první zápas 2:0, postoupil Rosenborg
Karabach (Ázerb.) - Partizani (Alb.) 2:0 (0:0), první zápas 0:0, postoupil Karabach
AIK Stockholm - Ararat-Armenia 3:1 (0:0), první zápas 1:2, postoupil Stockholm
Ludogorec Razgrad (Bulh.) - Ferencvaros Budapešť 2:3 (1:2), první zápas 1:2, postoupil Ferencvaros.
Piast Gliwice - BATE Borisov (Běl.) 1:2 (1:0), první zápas 1:1, postoupil Borisov
Kluž - FC Astana 3:1 (2:1), první zápas 0:1, postoupila Kluž
Maribor - Valur Reykjavík 2:0 (2:0), první zápas 3:0, postoupil Maribor
Sutjeska Nikšič (Č. Hora) - Slovan Bratislava 1:1 (1:1, 0:0), na pen. 3:2, první zápas 1:1, postoupila Sutjeska
Celtic Glasgow - FK Sarajevo 2:1 (1:0), první zápas 3:1, postoupil Celtic

Reklama