Hlavní obsah

Ostudná blamáž Slovanu! Celé Slovensko se nám bude rok smát, zuří brankář. Další kritiku klub stáhl

Praha

Zřejmě slušnej oddíl. Tak by se dala parafrázovat hláška ze slavného českého filmu po nedávném vítězství Slovanu Bratislava v přípravném utkání nad Slavií. Teď je však všechno jinak. Slovenský mistr v prvním předkole o účast v Lize mistrů šokujícím způsobem podlehl neznámému černohorskému klubu Sutjeska Nikšič. A reakce na sebe nemohly nechat dlouho čekat...

Foto: Profimedia.cz

Dominik Greif šokujícímu vyřazení svého týmu nezabránil (archivní foto)

Článek

Byli jasným favoritem. Dvojzápas prvního předkola o účast v Lize mistrů přihrál bratislavskému Slovanu do cesty mistra Černé Hory Sutjesku Nikšič. Belasí však zcela vyhořeli, po domácí remíze (1:1) nezvládli ani odvetu a po penaltách přišli o veškeré naděje na Champions League.

Celou situaci staví ještě do horšího světla skutečnost, že Sutjeska Nikšič nikdy v pohárové Evropě ve své historii žádného soupeře neporazila, povedlo se jí to až teď na úkor slovenského mistra.

V základní sestavě Slovanu se objevil jen jediný slovenský fotbalista - brankář Dominik Greif. A dvaadvacetiletý gólman si po vyřazení rozhodně servítky nebral. "Tohle se nedá obhájit. Jsme celému Slovensku pro smích. Celý rok se nám budou smát. A zaslouženě," uvedl brankář v krátkém videu na klubových facebookových stránkách.

Video bylo staženo

Video s rozhovorem mladého gólmana bylo krátce poté ze sociálních sítích staženo, Greif totiž v dalších větách svůj tým opravdu nešetřil. "Těžko se mi hledají slova. Nechci vybouchnout, protože bych pak řekl něco fakt špatného. Můžu mluvit jenom formálně," dodal gólman.

Slovan v obou zápasech vedl 1:0, pokaždé však soupeř v posledních minutách vyrovnal. O postupujícím tak musely rozhodnout penalty, ve kterých však vládla Sutjeska.

"Dvakrát to samé. Můžeme si říkat, co chceme, ale stejně to uděláme špatně. Nerozumím tomu. S takovými výkony si nezasloužíme postoupit. Co jsme tam vůbec dělali?" běsní dál slovenský brankář.

Slovan teď čeká 2. předkolo Evropské ligy a souboj s kosovským soupeřem FK Feronikeli. I další Greifova slova však mluví jasně. "Nedovedu si přestavit naší motivaci. Celý rok se na něco chystáme a dopadne to takhle. Je to výsměch," uzavřel ve videu své hodnocení Greif.

Blamáž Slovanu se neobešla bez následků. O den později ve své funkci skončil trenér slovenského mistra Martin Ševela i jeho asistent Ivan Vrabec. Jméno nového kouče zatím nebylo oznámeno.

Reklama