Hlavní obsah

Sešívaní dostali plaváka. Liga mistrů se vrací do Edenu!

Praha
Aktualizováno

Rozcvičili se na vedlejším hřišti a na hlavní plochu vtrhli jako velká voda. Doslova, protože hned na úvod tréninku sešívané pokropila dešťová sprška. Fotbalisté pražské Slavie se chystají na velký středeční duel Ligy mistrů, která se vrací do vyprodaného Edenu po osmi letech. Na podzim 2011 byl azylem pro Plzeň v duelech s Barcelonou, AC Milán a Borisovem. Červenobílí si Ligu mistrů zahrají ve svém poprvé, při své první účasti v roce 2007 hostovali na Strahově. Na záběry z tréninku se podívejte v přiloženém videu.

V suchu i v dešti trénovala Slavia před domácím utkáním Ligy mistrů s DortmundemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pražané před dvěma týdny nečekaně remizovali v Miláně s Interem 1:1 a překvapit zkusí i doma proti Borussii. Zatímco český šampion drží 24 soutěžních duelů neporazitelnost, německý vicemistr třikrát za sebou jen remizoval.

V prvním duelu ve skupině sice doma válcoval Barcelonu, zápas však skončil bez branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dortmundu Lucien Favre během tréninku před utkáním základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Slavie Praha.

„Když vidím Dortmund hrát, tak nevím, jestli se vůbec dá najít nějaká vhodná doba, kdy na něj narazit. Třeba změním na Nou Campu názor, ale myslím si, že právě Borussia pro nás bude svým stylem nejhorší soupeř ze všech tří ve skupině," avizuje trenér Jindřich Trpišovský.

Pozor na Slavii, varuje Favre

Starosti mu dělá marodka. Traoré a Takács jsou zranění, start Kúdely a Hovorky je nejistý. „Náš nabitý podzimní program nás teď asi trochu dostihl. Pokud jde o Hovorku a Kúdelu, uvidíme na předzápasovém rozcvičení. Dnes absolvovali část tréninku, ale ne celý. Coufal a další šrámy z ligy překonali," líčí kouč stav kádru.

Dortmund se musí obejít bez střelce Alcácera, nastoupit by však už měl klíčový stoper Hummels.

„Úvodní remíza 0:0 s Barcelonou je pozitivní, hlavně výkon, na který chceme navázat. Musíme si ale dát pozor. Všichni víme, že Slavia došla až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde vypadla s Chelsea," varuje Lucien Favre, švýcarský kouč Borussie.

„Čekáme velmi těžké utkání v bouřlivé atmosféře. Slavii na Interu zaslouženě získala bod. Měla víc šancí, hodně soupeře napadala. Má atletický tým, hodně běhají, navíc na správná místa. A Inter vede italskou ligu," chválí Favre sešívané.

Zápas ve vyprodaném Edenu začne ve středu v 18:55, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: