Hlavní obsah

Vezmou Součka na pivota? Aktéři Ligy mistrů drží spolu, sešívaní jdou fandit dlouhánům

Ne, nechystají změnit sport. Rozhodli se však, že účastníci Ligy mistrů mají držet spolu. Basketbalisté Nymburka vstoupí do prestižní soutěže dnes od 18:30 domácím duelem proti německému Bambergu, účastníkovi posledního Final Four. V hledišti pražské haly Královka budou mít také zvláštní fanklub, fotbalisty Slavie. Za týden si role vymění. Sešívaní budou v Edenu kopat proti Barceloně a fandit jim bude celá basketbalová reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček je obávaný hlavičkář. Uplatnil by se i v basketu...?

Článek

Liga mistrů na Lize mistrů. Fotbalisté by si jen měli dávat pozor, aby během vzájemné spolupráce a podpory nepřišli o některou z urostlých opor. Třeba takový obávaný hlavičkář Tomáš Souček by se klidně hodil na pivota.

„Mistrovství světa v basketbale bylo letos pro českého fanouška velkým zážitkem. Obrovský úspěch pro kluky už byl vůbec postup na tak významný turnaj. Jenomže výsledky, a hlavně výkony a projev, kterým se na světovém šampionátu tým prezentoval, vyvolal v Čechách doslova basketmánii," usmívá se Souček.

Šampionát byl ostře sledován i ve fotbalové kabině. „Na zápasy jsme se hodně dívali v masérně. Klobouk dolů před hráči za to, co na turnaji předvedli. Těším se, že některé z nich uvidíme i tentokrát," dodává Souček.

„I když fotbal a basketbal jsou na první pohled vzdálené sporty, tak pojetí, jakým se česká reprezentace prezentovala, je nám velmi blízké. Touha po vítězství a týmový duch byly z týmu obrovsky cítit. Stejně tak budeme fandit i Nymburku v jejich tažení Ligou mistrů," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

Za týden si role prohodí

Přesně za týden si pak obě strany své role prohodí. Červenobílí budou v Edenu čelit slavné Barceloně a z hlediště je podpoří i zástupci šestého nejlepšího basketbalového výběru světa. Chybět nebude třeba trenér Ronen Ginzburg, nymburští basketbalisté či hráči ze vzdálenějších končin republiky jako Lukáš Palyza či Jakub Šiřina.

Dlouháni podobný zápas zažili na MS, kde se postavili americkým hvězdám z NBA nebo v duelu s Řeckem bránili jednoho z nejlepších hráčů světa Janise Adetokunba.

Messiho a spol. mohou překvapit

„Asi se zápasy dají trochu porovnat, i když v Edenu půjde o klubovou úroveň. Barcelona však přináší nejlepší kvalitu a v posledních letech patří k nejlepším týmům na světě, takže slávisty čeká velká fuška. Myslím, že do zápasu půjdou s podobným cílem jako my proti USA. Tedy neudělat si ostudu," míní Vojtěch Hruban, klíčový hráč národního týmu i Nymburka.

„Stejně jako my budou hrát s týmem, který má obrovské jméno. Půjde však o jediný zápas, ve kterém se může stát cokoli. Věřím, že i soupeře, který má Lionela Messiho, mohou překvapit," přidává se jeho spoluhráč Martin Peterka.

„Těším se hodně, na diváky, atmosféru. Nejlepší český fotbalový klub a proti němu nejlepší hráč na světě Lionel Messi, něco takového se u nás nevidí každý den. Já nikdy nebyl na velkém fotbalovém utkání, takže se na premiéru moc těším," usmívá se Hruban.

Reklama