Hlavní obsah

Barcelona zvýší obrátky, někteří sázkaři přesto zkoušejí trefit výhru Slavie

Praha

Širokou sešívanou komunitu čeká večer utkání, o kterém snily celé generace. Fotbalová Slavia se představí na slavném Camp Nou, kde ve skupině Ligy mistrů sehraje odvetu s Messim a spol. V prvním utkání v Edenu svěřenci kouče Trpišovského sehráli parádní part a opět potvrdili příslušnost k evropské smetánce. Nakonec ale kvůli neproměněným šancím a skvělému výkonu gólmana Ter Stegena padli. Barcelona je v domácím prostředí v kurzu okolo 1,2:1 výrazným favoritem, její výhru preferuje i 95 % sázkařů.

Slavia trénovala na slavném Camp NouVideo: Televize Seznam

 
Článek

Jeden bod za remízu 7:1, tři body za vítězství 15:1, na body Slavie v duelu na Barceloně existují jen samé vysoké kurzy.

„To je realita střetu českého klubu číslo 1 a jednoho z nejlepších klubů světa," konstatuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. Tím spíš velká výzva pro pražský klub, který zatím v žádném ze „super duelů" své skupiny vyloženě nepropadl.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský o utkání s BarcelonouVideo: Televize Seznam

„Slávisté celkem umě nahlodávají sebedůvěru evropských gigantů proti ‚trpaslíkovi', a jejich stopa už se nepříjemně obtiskla i do tváře barcelonských hvězd. Vloni sahala po bodech na Realu plzeňská Viktoria, proč by se něco podobného nemohlo podařit i v lepší pohodě hrající Slavii," spekuluje Urbanec.

Španělské hvězdy v Praze nezářily zdaleka tak jasně, jak se očekávalo. Souček a spol. se opět prezentovali fyzickým stylem, který hvězdám typu Griezmanna hodně nechutnal. Kurz na výhru Slavie 15:1 odpovídá malému zázraku, ve který budou věřit 3 % nejvěrnějších fanoušků sázkařů, remízu v kurzu 7:1 pak zvolila 2 %.

Sešívaní předvedli totální nasazení

„Slavná Barcelona v prvním duelu nic moc nepředvedla, tři body brala nezaslouženě. Některé hvězdy zápas pojaly neviditelně, kritika španělských novinářů byla naprosto oprávněná. Určitou pachuť zanechal i pozápasový úprk ze hřiště," připomíná říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Záložník Slavie Tomáš Souček o BarceloněVideo: Televize Seznam.cz

„Sešívaní předvedli totální nasazení a vytvořili si šance, s vyšší efektivitou v koncovce mohlo být všechno jinak. Na kdyby se ale nehraje, na Camp Nou bude všechno ještě o trochu složitější. Domácí před svými fanoušky zvýší obrátky, poučí se z prvního duelu a žádnou senzaci nepřipustí," očekává Hanák.

Ačkoli si Slavia v předešlém duelu s Barcelonou rozhodně žádnou ostudu neudělala, logicky vstupuje i do odvetného zápasu v roli outsidera.

Gólů bude padat dost

„Kromě standardních příležitostí na výsledek se hodně sází také na počty gólů v utkání, kdy si většina fandů myslí, že uvidíme nejméně dva. Mezi nejsázenější příležitosti také patří, že Barcelona o více jak dva góly vyhraje," uvádí Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Trénink Slavie v BarceloněVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

A třeba takový vstřelený gól na Camp Nou? V každém utkání měla Slavia šancí dostatek - minimálně jedna trefa do sítě Barcelony je vypsána v kurzu 1,82:1. Kurz celkem snadno dosažitelný. Hodně se sází tip, že v zápase padne celkem 2 a více gólů v kurzu 1,14:1.

„Při domácí útočné genialitě Barcelony, ale i schopnostech a stylu Slavie, už kurz naznačuje, že je to poměrně slušná sázka na jistotu. Asi není nikdo, kdo by si vsadil na výsledek 0:0, a málo sázkařů tipuje i 1:0 pro Barcelonu," říká Urbanec.

Skupina smrti si vybírá daň

Stejně jako v případě prvního zápasu s Barcelonou na Slavii, i tady bude platit, že půjde o jeden z nejsázenějších milionových zápasů celého programu Ligy mistrů.

„Řada fanoušků vsadí na Slavii už jen z pocitu hrdosti na svůj klub, ale největší skupina sázkařů hraje výhru katalánského obra," uzavírá své prognózy a analýzy Urbanec.

Slavii by v kontextu aktuální formy slušela alespoň účast v jarní části Evropské ligy, která se bohužel s každou další bodovou ztrátou nepříjemně vzdaluje. Skupina smrti si vybírá svoji daň, kurz na postup ze třetího místa alespoň do zmíněné Evropské ligy stoupl na 7,5:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články