Hlavní obsah

Ronaldův smolný večer. Nejprve ukradený gól, pak ho trenér poslal ze hřiště

Moskva/Praha

Střídání opět nesl těžce. Fotbalisté Juventusu Turín si s předstihem vybojovali účast ve vyřazovací části Ligy mistrů, když ve středečním duelu na půdě Lokomotivu Moskva zvítězili 2:1. Hodně se opět mluví o největší hvězdě Staré dámy Cristianu Ronaldovi. Ten měl obrovskou zásluhu na prvním gólu hostů, trefu mu z brankové čáry ale doslova vyfoukl spoluhráč Aaron Ramsey. Aby toho na portugalskou megastar nebylo málo, deset minut před koncem ho ze hřiště stáhl kouč Maurizio Sarri.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Útočník Juventusu Cristiano Ronaldo během utkání na hřišti Lokomotivu Moskva.

Článek

Duel, který nebude patřit mezi Ronaldovy nejšťastnější. Čtyřiatřicetiletý Portugalec byl blízko prvnímu gólu z přímého volného kopu v soutěžním utkání od příchodu do Juventusu. Ve 4. minutě vyslal dělovku z poměrně velkého úhlu na gólmana Guilhermeho, kterému míč proskočil mezi nohama a kapitán se mohl pomalu začít radovat.

Jenže balón kutálející se za brankovou čáru nekompromisně dorazil do sítě Aaron Ramsey. Ten se následně Ronaldovi gestem omlouval, křečovitý úsměv a vyčítavý pohled ale dávaly tušit, že počínání velšského reprezentanta mu nebylo dvakrát po chuti.

Utkání ve 12. minutě vyrovnal domácí Alexej Mirančuk a Juventusu se dlouho nedařilo vzít si vedení zpět. A když v 81. minutě stáhl kouč Sarri Ronalda ze hřiště, pětinásobný vítěz Ligy mistrů mu ani nepodal ruku a na italského stratéga cosi prohodil přes rameno.

Stará dáma rozhodla gólem Douglase Costy z 3. minuty nastavení a může se těšit na jarní fázi milionářské soutěže. K incidentu u střídačky se vrátil kouč během pozápasové tiskové konference. „Byl naštvaný, protože na tom nebyl zdravotně úplně dobře," řekl Sarri novinářům.

„Měl menší problém s kotníkem, měl jsem o něj strach už o půli. Když jsem viděl jeho pohyb při sprintu, který se mi nelíbil, dal jsem ho dolů, aby si neublížil," vysvětlil svou motivaci Sarri.

Reklama

Související témata: