Hlavní obsah

Messi večer oslaví velké jubileum. Sešívaní každopádně fandí jeho Barce

Barcelona

Dvě oslavy jednou ranou? Pan Božský by byl rád - a sešívaní s ním. Argentinský fotbalista Lionel Messi se chystá večer v duelu Ligy mistrů proti Borussii Dortmund nastoupit ke svému jubilejnímu 700. zápasu v dresu katalánského velkoklubu. Barcelona už může ve skupině F slavit postup. Palce jí drží také sešívaní. V případě, že Slavia v souběžně hraném utkání porazí milánský Inter, mohou jí Messi a spol. také udržet šanci na postup.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Lionel Messi (vlevo) v souboji s Petrem Ševčíkem.

Článek

Barcelona v minulém kole remizovala 0:0 se Slavií a poprvé po sedmi letech doma vyšla střelecky naprázdno. Fanoušky si může večer udobřit předčasným postupem. Katalánský celek vede tabulku o bod před Dortmundem a pokud ve vzájemném utkání zvítězí, projde do osmifinále z prvního místa.

Zatímco Dortmund do play off posune pouze vítězství, Barceloně může stačit i remíza, pokud Slavia uhraje nerozhodný výsledek s Interem. A kdyby Pražané doma v Edenu nad italským soupeřem zvítězili, mohli by si Lionel Messi a spol. dokonce dovolit i prohrát.

„U nás v Barceloně se vyžaduje v každém zápase vítězství a nejlépe spojené s lekcí z fotbalu. Ale někdy je to dost komplikované," cituje BBC trenéra Ernesta Valverdeho.

„V prvním domácím zápase proti Barceloně jsme měli hodně šancí, ale zůstaly neproměněné. Dobře jsme však napadali i bránili. Totéž musíme předvést také u soupeře," plánuje jeho protějšek Lucien Favre.

Nejvíc startů má Xavi

Jedna oslava je jistá. Lionel Messi sehraje svůj jubilejní 700. zápas v dresu katalánského velkoklubu. Dvaatřicetiletý fenomén světového fotbalu v 699 zápasech za první tým a juniorku vstřelil úctyhodných 612 gólů.

Na Camp Nou už překonal několik klubových rekordů, ale v počtu zápasů mu patři jen druhé místo. Jedničkou v dlouhověkosti je zatím Španěl Xavi Hernández se 767 starty.

Barca sice skupinu vede, postup však ještě jistý nemá. Přitom odkdy je v mužstvu Messi (sezona 2004/2005), ještě nikdy se jí nestalo, že by chyběla ve vyřazovací části Ligy mistrů.

V posledním kole jsou na programu zápasy Inter - Barcelona a Dortmund - Slavia. Pokud tedy dnes Slavia porazí Inter a Borussia nezvítězí v Barceloně, pojedou červenobílí do Dortmundu hrát o postup. Museli by tam ovšem zvítězit.

Reklama

Související témata: