Hlavní obsah

Vítězný start, to je cíl Slavie pro premiéru v LM

PRAHA

Premiéra mezi evropskou fotbalovou elitou čeká ve středu fotbalisty pražské Slavie. Ti přivítají v úvodním utkání skupiny H Steauu Bukurešť a právě rumunský tým by měl být nejlehčím protivníkem českého vicemistra. Ten se dále utká s Arsenalem a Sevillou. „Ve skupině budeme chtít dokázat, že jsme se do ní dostali právem,“ nechal se slyšet trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Třetí tým ve skupině se kvalifikuje do Poháru UEFA. Sešívaní o víkendu poprvé ztratili v lize body po bezbrankové remíze s Ostravou. Jen bod získala i Steaua, které se v rumunské lize nedaří. Klub nevyhrál poslední čtyři zápasy a v tabulce je až sedmý. Poslední derby s Rapidem sledoval na vlastní oči i kouč Jarolím. „Mají velice nebezpečné hráče dopředu,“ přivezl si cenný poznatek.

Kouč Rumunů Gheorge Hagi je ale ve složité situaci. Majitel Gigi Becali mu nařídil nasadit záložníka Badoie a útočníka Surdua. „Jestli je Hagi nenechá hrát, bude muset odejít," řekl podle agentury Reuters v úterý Becali rumunským novinářům. „Vše je mezi mnou a panem prezidentem klubu a není potřeba o tom před klíčovým zápasem mluvit,“ řekl bývalý špičkový hráč na tiskové konferenci v Praze.

Karla Jarolíma může těšit zlepšený zdravotní stav kádru. „Švec hrát nebude,“ řekl kouč. K dispozici už má Krajčíka, lépe to vypadá i se Šmicrem a Jandou. Oba týmy na sebe už v pohárové Evropě narazily, v sezóně 1999/2000 Slavia doma zvítězila ve 3. kole Poháru UEFA 4:1 a po remíze 1:1 v Bukurešti postoupila. Steaua dokázala v ročníku 1985/86 vyhrát předchůdce Ligy mistrů - Pohár mistrů evropských zemí.

Středeční utkání, jehož hlavním rozhodčím bude Portugalec Benquerenca, začíná ve 20:45. Přímým přenosem jej vysílá ČT2 a sledovat ho můžete v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: