Hlavní obsah

Arsenal získal tři body, ale ztratil Rosického

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu porazili ve středečním utkání Ligy mistrů Sevillu 3:0 a usadili se tak v čele "slávistické" skupiny H. Zápas nedohrál Tomáš Rosický, který musel pro zranění střídat. Fanoušky kanonýrů rozveselil po půlhodině hry španělský záložník Fabregas, ve druhém poločase se trefili ještě Van Persie a Eduardo.

Článek

Domácí na stadiónu Arsenalu na hosty rychle vlétli a Adebayor se objevil ve velké šanci už v první minutě utkání. Mezi hráči Arsenalu se od úvodu utkání objevil i český reprezentant Tomáš Rosický. Radost pro domácí přišla ve 27. minutě, když dokázali využít tlaku, který končil tečovanou střelou Cesca Fabregase z pětadvaceti metrů.

Druhá půle nezačala dobře pro českého záložníka, Rosický odkulhal ze hřiště a musel být střídán. Podle oficiálních stránek klubu si Rosický natáhl zadní stehenní sval a mimo by měl být dva týdny. V 59. minutě přidal přidal pojistku Van Persie a již v nastaveném čase se trefil naturalizovaný Brazilec s chorvatským pasem Eduardo a zvýšil tak na konečných 3:0.

Herně vyrovnané utkání viděli fanoušci ve Skotsku, kde domácí Glasgow Rangers hostili Stuttgart. Ve druhém poločase rozvlnil poprvé síť v 56. hostující Gómez, ale vzápětí o 6 minut později kontroval na druhé straně domácí záložník Adam. Rangers se nakonec podařilo získat všechny tři body, když z penalty na konečných 2:1 střílel Darcheville.

Na Nou Campu přivítali domácí fotbalisté s útočníkem Henrym v sestavě Barošův Lyon, ale bohužel pro české fanoušky zůstal rodák z Vigantic pouze mezi náhradníky. Nešťastná chvíle pro hosty přišla ve 21. minutě. Ronaldinho zahrával krátký roh, k míči se dostal Messi a nešťastník Clerc si po zaváhaní vsítil vlastní branku. V závěru utkání ještě skórovali Messi a Henry.

AS Řím prožil na domácím hřišti příjemný fotbalový večer. Hostujícím hráčům Dynama Kyjev zasadil první úder již v 9. minutěPerrota, aby ve druhém poločasu navýšil Totti skóre na 2:0 pro domácí.

Ronaldo se trefil za Manchester 

Také Sporting Lisabon chtěl začít letošní pouť v Lize mistrů úspěšně, ale narazil na velmi silného soupeře. Do hlavního města Portugalska zavítal Cristiano Ronaldo s Manchesterem United a právě on byl tím, který v 62. minutě hlavou vstřelil branku domácímu Stojkovićovi.

Druhý poločas rozhodl o výsledku mezi domácím PSV, který přivítal moskevský CSKA. V 59. minutě se poprvé trefil Lazović, aby ho 80. minutě napodobil Perez a zvýšil tak na 2:0. Nic na věci už neměnilo snížení minutu před koncem, kdy se trefil Vágner Love.

Na horkou tureckou půdu přijel pro tři body milánský Inter. Hostům však zkazil plány domácí Deivid, který se zaskvěl parádními nůžkami po centru bývalé hvězdy Realu Madrid Roberta Carlose. Fenerbahce slavilo vítězství 1:0.

Skupina E:
Glasgow Rangers - VfB Stuttgart 2:1
Branky: 62. Adam, 75. Darcheville (pen) - 56. Gómez. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 49 795.
FC Barcelona - Olympique Lyon 3:0
Branka: 21. vlastní Clerc., 82. Messi, 90.+1 Henry. Rozhodčí: Busacca (Švýc.) Diváci: 80 000.
Skupina F:
AS Řím - Dynamo Kyjev 2:0
Branka: 9. Perrotta, 70. Totti. Rozhodčí: Hamer (Lux.). Diváci: 40 000.
Sporting Lisabon - Manchester United 0:1
Branky: 62. Cristiano Ronaldo. Rozhodčí: Fandel (Něm.) Diváci: 50 000.
Skupina G:
PSV Eindhoven - CSKA Moskva 2:1
Branka: 59. Lazović,80. Perez - 89. Vágner Love. Rozhodčí: Proenca (Port.)  Diváci: 38 000.
Fenerbahce Istanbul - Inter Milán 1:0
Branka: 43. Deivid. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.).
Skupina H:
Arsenal - FC Sevilla 3:0
Branky: 27. Fabregas, 59. Van Persie, 90.+2 Eduardo. Rozhodčí: Fröjdfelt (Švéd.). Diváci: 62 000.

Reklama