Hlavní obsah

Šmicer: Těší mě, že jsem zápas přežil ve zdraví

Slávistické štístko Vladimír Šmicer znovu zapůsobilo. Slavia ukořistila na svém stadiónu cenný bod proti týmu, který ještě letos nedostal v Lize mistrů gól. Po zranění obvyklého kapitána Vlčka to byl právě on, kdo hráče přivedl na trávník. Odehrál šedesát minut, potom podle domluvy vystřídal. Otazník nad jeho dalšími zápasy však stále trvá, stehenní sval ho stále trápí. "Těší me, že jsem zápas přežil ve zdraví," přiznal Šmicer po zápase.

Článek

Do zápasu jste nastoupil jako kapitán. Jaký to byl pocit?

Vždy, když máte na ruce kapitánskou pásku, byste měl působit na mužstvo víc. Snažil jsem se o to víc pomoci na hřišti i v kabině. Nevím, jestli to klukům pomohlo. Ale odpovědnost je určitě vždy cítit.

Tušili jste, že byste mohli uhrát bod proti Arsenalu?

Věděli jsme, že šanci máme. Zvláště když jsme viděli, že jim mimo čtyř hráčů, kteří s týmem nepřijeli, nenastoupil do začátku zápasu ani Adebayor a Eboué.

Zápas příliš ofenzivního fotbalu nepřinesl...

My jsme měli šance z nějakých standardních situací, škoda, že jsme se nedokázali dostat k nějaké hlavičce, mohlo to být ještě hezčí.

Ani Arsenal nehýřil aktivitou...

Hráči Arsenalu věděli, že jim stačí bod a také hráli ze zabezpečené obrany. Neútočili bezhlavě. Bylo jasné, že nechtěli prohrát. Čekali na naši chybu, oni sami nás po celý zápas ničím nepřekvapili. Myslím, že i oni jsou s remízou spokojeni.

Co znamená získaný bod pro vývoj skupiny?

Od rozlosování naší skupiny jsme věděli, že Arsenal a Sevilla jsou jiná liga, že je to jiná kvalita než my a Steaua. Proto jsme si dali základní cíl uhrát třetí místo. Ale skupina vypadá tak, že kdyby se nám podařil zápas se Steauou vyhrát, třeba by existovala nějaká šance pokusit se v posledním zápase vývoj zdramatizovat. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet a hlavně, jak budeme hrát se Steauou.

Vybavilo se vám něco, když začala hrát hymna Ligy mistrů?

Vzpomněl jsem si na svoje začátky na Slavii, protože ty byly také tady na Strahově. Jsem rád, že si Ligu mistrů za Slavii mohu zahrát, protože už jsem se bál, že bych ji kvůli zranění nestihl. A to by mě mrzelo.

Stále vás trápí svalové problémy?

Ze své nohy mám pořád takový divný pocit. V zápase jsem se nepouštěl do ničeho velkého. Spoléhal jsem na tu trošku zkušeností, co jsem za svou kariéru nasbíral a vydržel jsem šedesát minut. Nepředvedl jsem nic velkého, ale snažil jsem se něco vymyslet. Věděl jsem, že nás čeká těžký soupeř a mimo standardních situací jsme si moc šancí nevypracovali, ale oni také ne. Myslím, že remíza byla zasloužená.

Takže stále nejste stoprocentně v pořádku?

Pořád mě zlobí zadní stehenní sval, to lýtko už je v pořádku. Tahá mě. Neměl jsem z toho dobrý pocit, ještě včera jsem pochyboval o svém výkonu, ale nakonec jsem rád, že jsme uhráli bod. A navíc mě těší, že jsem to přežil ve zdraví.

Po šedesáti minutách jste střídal. Bylo to předem domluvené?

Byli jsme domluvení, že budu hrát asi tak hodinu. Pak už jsem cítil únavu a věděl jsem, že bude lepší, když budu střídat, protože máme před sebou ještě důležité zápasy a podzim bych rád dohrál ve zdraví.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články