Hlavní obsah

Jarolím: Za bod můžeme být rádi

BUKUREŠŤ

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím si po remíze 1:1 v Bukurešti oddychl. „Vzhledem k průběhu zápasu musíme být za ten bod rádi. Chtěl bych mužstvu poděkovat, že to nezabalili. Jsem rád, že jsme postup uhráli už tady,“ přiznal Jarolím, jehož svěřenci se po prvním poločase dokázali herně zvednout a díky Šenkeříkově gólu v 78. minutě zajistit postup do Poháru UEFA.

Článek

„První půle byla z naší strany špatná, ztráceli jsme spoustu míčů. Přestávka nám pomohla, pak už to bylo lepší,“ dodal kouč Slavie.

Hrdina úterního zmrzlého večera v Bukurešti v řadách Slavie se jmenuje Zdeněk Šenkeřík. Byl to on, kdo zařídil vyrovnání. „Vynikající centr ze strany, pohlídal jsem si, abych nebyl v ofsajdu a dobře jsem to trefil,“ popisoval gólovou hlavičku. „Jsem strašně rád za remízu, protože v Lize mistrů se každý bod počítá. V první půli nás soupeř jasně přehrával, my se nedostali do hry. Ale pak se to zlepšilo,“ řekl.

Vaniak chytil dvě tutovky

Nejlepším hráčem Slavie byl jednoznačně gólman Martin Vaniak, který chytil dvě tutovky a i díky jemu inkasovalo mužstvo jen jednou. „Splnili jsme úkol v podobě postupu do Poháru UEFA, takže jsem spokojený. Máme pět bodů a tomu moc lidí před začátkem Ligy mistrů nevěřilo,“ přiznal Vaniak.

Dobře však věděl, že v první půli byla hra Slavie mizerná a kdyby na tabuli svítilo skóre 3:0, asi by se nikdo nedivil. „Vlastními chybami jsme se dostali pod tlak, ze kterého jsme se nedokázali vymanit. Vázla rozehrávka a dopředu jsme vůbec nebyli nebezpeční. V kabině jsme si to o přestávce vyříkali a druhá půle byla daleko lepší,“ uvedl slávistický gólman, který znovu zůstal hoden své přezdívce Čaroděj.

Reklama

Související témata: