Hlavní obsah

Sevillu motivuje prvenství

PRAHA

Pokud fotbalisté týmu FC Sevilla ve středu na Strahově porazí Slavii, udrží si první místo ve skupině H. To je pro aktuálně devátý tým španělské ligy největší výzva. Jakýkoliv jiný výsledek by při očekávané domácí výhře Arsenalu nad Steauou znamenal sestup na druhou příčku tabulky. Při rovnosti bodů (dojde k ní v případě vítězství Arsenalu a remíze v Praze) by totiž pro londýnský tým hovořily lepší vzájemné zápasy.

Článek

Při rovnosti bodů (dojde k ní v případě vítězství Arsenalu a remíze v Praze) by totiž pro londýnský tým hovořily lepší vzájemné zápasy. „Máme obrovskou šanci skončit první a uděláme pro to všechno. Jsem optimista, i když zdejší chladné počasí více nahrává domácím,“ uvedl brazilský záložník Renato.

„Postup z prvního místa je pro nás hodně důležitý,“ řekl trenér Sevilly Manuel Jimenéz. „V minulém zápase jsme porazili Arsenal, kvalifikovali jsme se do osmifinále, ale vyhrát skupinu je vždycky velká motivace,“ přiznal třiačtyřicetiletý kouč. Někdejší slavný levý obránce Sevilly je s 354 zápasy klubovým rekordmanem v počtu odehraných utkání.

Do Prahy však nepřivezl kompletní kádr. Kvůli kartám mu vypadli ze sestavy Keita a Adriano, zranění vyřadilo brankářskou jedničku Palopa. Místo něj se do branky postaví Ital De Sanctis. „Nejsem z toho nervózní. On je zkušený gólman, má moji absolutní důvěru. Nevidím v tom žádný problém,“ prohlásil patnáctinásobný španělský reprezentant, který včera prodloužil v Seville smlouvu o další rok.

Reklama

Související témata: