Hlavní obsah

Chelsea porazila AS Řím, Čech vychytal čisté konto

PRAHA

Fotbalisté Chelsea už v sestavě s Petrem Čechem porazili římské AS po brance kapitána Terryho 1:0. Španělská Barcelona si zastřílela na půdě Basileje a do sítě švýcarského týmu nasázela úctyhodných pět branek.

Článek

Fotbalisté Chelsea nastoupili už s uzdraveným Petrem Čechem v bráně proti římskému AS. Vyjma Lampardovy střely po standardní situaci, která se otřela o břevno Doniho branky, však diváci na Stamford Bridge příliš vzruchu nezažili. Ve 36. minutě mohli jít do vedení hosté. Totti krásně uvolnil Brighiho, jehož střelu domácí obrana na poslední chvíli stihla odvrátit na roh.

Po hodině hry se k velice nebezpečné hlavičce dostal Kalou, ale gólman Doni byl připraven a neudělal domácímu hráči radost. Branky se tak hráči anglického celku dočkali až v 77. minutě, kdy se hlavou trefil kapitán Terry.

Barcelona si zastřílela v Basileji

Přímo naopak tomu bylo na stadiónu v Basileji, kam zavítala španělská Barcelona. Katalánský celek se dostal do vedení už ve 4. minutě, když se ujala střela Messiho po centru Daniho Alvése. Po čtvrt hodině hry už to bylo o dvě branky. Po centru Xaviho se dostal k míči Busquets a nekompromisní ranou rozvlnil síť za Costanzeho zády podruhé. Třetí branku přidal osmnáctiletý mladík Krkič a zajistil Barceloně poločasové vedení 3:0.

Minutu po změně stran udeřil Bojan Krkič podruhé, když zakončil rychlý brejk Busquetse. Na hrozivých 5:0 zvýšil v 48. minutě Xavi, který se prosadil střelou do pravého horního rohu Costanzeho branky.

V řeckých Aténách se proti tamnímu Panathinaikosu představil bundesligový Werder Brémy. Úvodní gól zápasu viděli diváci až ve 29. minutě, ale k jejich nelibosti se o něj postarali hosté. Na centr Mesuta Özila si naběhl Mertesacker a otevřel skóre. Vyrovnání přišlo ve 36. minutě, když Mantzios překonal hlavou gólmana Vandera. O dokonalý obrat se po více než hodiny hry postaral opět Mantzios, který svou druhou brankou v utkání otočil na 2:1. Na konečných 2:2 vyrovnal v 83. minutě Hugo Almeida.

Italský Inter Milán hostil kyperskou Famagustu a dlouho se proti nováčkovi Ligy mistrů nemohl prosadit. Střeleckou smůlu protrhl až v samém závěru prvního poločasu, kdy se hlavou prosadil brazilský útočník Adriano.

Atlético urvalo bod až v závěru

Atlético Madrid na svém stadiónu přivítalo anglický Liverpool. V sestavě domácího celku chyběl zraněný reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši a už ve 14. minutě musel sledovat, kterak jeho tým inkasoval. Gerrardovu přihrávku maximálně využil Robbie Keane a překonal bezmocného gólmana Franca. Vyrovnání přišlo až v 83. minutě a postaral se o něj Simao, který se prosadil střelou k tyči.

Nešťastníkem v duelu rumunské Kluže na půdě francouzského Girondens Bordeaux se stal Cadú, jenž si v 54. minutě vstřelil vlastní branku. Nizozemský celek PSV Eindhoven může za tři body děkovat útočníkovi Koevermansovi, jenž se prosadil v 71. a také v 85. minutě. Jedinou branku v duelu Šachťar Doněck - Sporting Lisabon vstřelil v 76. minutě Liedson. Za domácí odehrál 83 minut Tomáš Hübschman.

Fotbalová Liga mistrů - 3. kolo:
Skupina A:
Girondins Bordeaux - Kluž 1:0 (0:0)
Branka: 54. vlastní Cadú. Rozhodčí: Bebek (Chorv.). ČK: 90. Trica (Kluž). Diváci: 26 213.
Chelsea - AS Řím 1:0 (0:0)
Branka: 77. Terry. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). Diváci: 41 002.
Skupina B:
Inter Milán - Anorthosis Famagusta 1:0 (1:0)
Branka: 44. Adriano. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 30 000.
Panathinaikos Atény - Werder Brémy 2:2 (1:1)
Branky: 36. a 68. Mantzios - 29. Mertesacker, 83. Almeida. Rozhodčí: Riley (Angl.). Diváci: 58 000.
Skupina C:
Šachtar Doněck - Sporting Lisabon 0:1 (0:0)
Branka: 76. Liedson. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 25 000.
FC Basilej - FC Barcelona 0:5 (0:3)
Branky: 22. a 46. Krkič, 4. Messi, 16. Busquets, 48. Xavi. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). Diváci: 40 000.
Skupina D:
Atlético Madrid - FC Liverpool 1:1 (0:1)
Branka: 83. Siamo - 14. Keane. Rozhodčí: Larsen (Dán.). Diváci: 40 000.
PSV Eindhoven - Olympique Marseille 2:0 (0:0)
Branky: 71. a 85. Koevermans. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 29 000.

Reklama

Související témata: