Hlavní obsah

Senzační obrat s kaňkou! Barceloně pomohl svými chybami rozhodčí, přiznala UEFA

Londýn/Praha

Senzační a nezapomenutelný! Obrat, který se zapsal do fotbalových dějin. Když v březnu 2017 Barcelona senzačně vyhrála v Lize mistrů odvetu nad PSG 6:1 a smazala porážku 0:4 z prvního duelu, média se předháněla v bombastických titulcích. Po třech letech teď UEFA přiznala, že k nevídanému obratu pomohl katalánskému gigantu chybující sudí Deniz Aytekin. „Selhal při plnění svých povinností," uvádí disciplinárka UEFA stroze v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Barcelonský Luis Suárez padá, sudí proti PSG v utkání Ligy mistrů v sezoně 2016/17 nařídil penaltu.

Článek

Pařížský klub sice přiznal, že v duelu Ligy mistrů na Camp Nou nepodal optimální výkon. Na jméno však nemohl přijít ani německému arbitrovi. Proti řízení zápasu podal stížnost. PSG vadily tři gólové situace, nejvíce pak nařízená penalta po teatrálním pádu Luise Suáreze. Z ní vstřelila Barcelona pátý gól.

Po třech letech se konečně dočkal odpovědi na svou stížnost. Pro vše trvalo tak dlouho klubu nikdo nevysvětlil. Verdikt sice dává PSG za pravdu, že chlapík s píšťalkou chyboval, to ale šéfy, hráče i fanoušky pařížského klubu těžko utěší.

Barcelona v sezoně 2016/17 sice mohla slavit postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, tam ji tehdy poslal ze hry Juventus. PSG na triumf v Lize mistrů čeká.

Reklama

Související témata: