Hlavní obsah

Atlético stojí Schickovi a spol. v cestě za triumfem v Lize mistrů

Nyon
Aktualizováno

Abnormální sezona. Teprve 10. července byl na programu los čtvrtfinále a semifinále fotbalové Ligy mistrů, které se odehrají turnajovým způsobem na stadionech Benfiky a Sportingu v Lisabonu. Fotbalisté Lipska, mezi které patří i český reprezentační útočník Patrik Schick, nastoupí ve čtvrtfinále proti Atlétiku Madrid.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Zleva Patrick Schick z Lipska a Steven Zuber z Hoffenheimu.

Článek

Žádné nasazení, los už mohl proti sobě svést i mužstva ze stejné země. Zástupci klubů nemohli být kvůli bezpečnostním opatřením osobně přítomni v Nyonu. Losovací akt proběhl prostřednictvím videokonference.

Liga mistrů má kvůli pandemii velké zpoždění. Účast ve čtvrtfinále má jistou zatím jen kvarteto Paris St. Germain, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid a RB Lipsko.

V osmifinále je ještě třeba dohrát odvety čtyř dvojic Manchester City - Real Madrid (první zápas 2:1), Bayern Mnichov - Chelsea Londýn (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1).

Jak ve čtvrtek rozhodl výkonný výbor UEFA, domácí týmy mohou uspořádat odvety na svých stadionech, ale bez diváků.

Rýsují se velké šlágry

Ve čtvrtfinále může dojít na velké šlágry. Úspěšnější z osmifinálové dvojice Barcelona - Neapol si zahraje s postupujícím z dua Bayern Mnichov - Chelsea.

Čtvrtfinálovým soupeřem postupujícího z dua Manchester City - Real Madrid pak bude postupující z dvojice Juventus Turín - Olympique Lyon.

Jistými čtvrtfinálovými dvojicemi jsou Lipsko - Atletico Madrid a Atalanta Bergamo - Paris St. Germain.

Los rovněž určil semifinálové dvojice. Lipsko v případě postupu narazí na Bergamo, nebo Paris St. Germain. Druhý finalista vzejde z osmičky Real, Manchester City, Lyon, Juventus, Neapol, Barcelona, Chelsea a Bayern.

Los závěrečného turnaje fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu
Čtvrtfinále (12. až 15. srpna):
Manchester City/Real Madrid - Juventus Turín/Lyon
Lipsko - Atlético Madrid
Barcelona/Neapol - Bayern Mnichov/Chelsea
Bergamo - Paris St. Germain
Semifinále (18. a 19. srpna):
Manchester City/Real Madrid/Juventus Turín/Lyon - Barcelona/Neapol/Bayern Mnichov/Chelsea
Lipsko/Atlético Madrid - Bergamo/Paris St. Germain

Reklama