Hlavní obsah

Barcelona jde dál přes Neapol, Bayern nedal šanci Chelsea

Aktualizováno

Fotbalová Liga mistrů zná všechny čtvrtfinalisty. Barcelona po únorové remíze 1:1 vyhrála po pětiměsíční koronavirové pauze nad Neapolí 3:1 na Camp Nou a postupuje. Účast mezi osmi nejlepšími pojistil vítězstvím 4:1 i Bayern Mnichov, jenž hostil Chelsea a mohl těžit z komfortního náskoku z prvního zápasu (3:0).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Barcelona - NeapolVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Dnešní poslední postupující se spolu utkají příští pátek ve čtvrtfinále turnaje, který se uskuteční v Lisabonu od 12. do 23. srpna. Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Bergamo - PSG, Lipsko - Atlético Madrid a Manchester City - Lyon, Hrát se bude na jeden vítězný zápas bez diváků v hledištích stejně jako v osmifinálových odvetách.

Neapol se mohla dostat v Barceloně do vedení po pár vteřinách hry, Dries Mertens ale netrefil ve vyložené šanci míč čistě a poslal ho jen do tyče. V desáté minutě se naopak dostal k hlavičce po rohovém kopu i díky přistrčení obránce Clément Lenglet a zaznamenal svůj druhý gól v soutěži.

V 23. minutě navíc prokličkoval Lionel Messi obranou, v pádu usměrnil střelu k tyči a podruhé překonal brankáře Davida Ospinu. Hvězdnému Argentinci sebral další zásah videorozhodčí, přesto byl i u třetí trefy svého týmu, když po faulu na něj proměnil pokutový kop Luis Suárez.

V nastaveném čase úvodního dějství fauloval na druhé straně i Ivan Rakitič Mertense a kapitán Lorenzo Insigne s jistotou snížil. Stal se tak prvním Italem, který skóroval v Lize mistrů na hřišti obou největších španělských týmu Barcelony a Realu Madrid.

Ve druhém poločase se domácí zaměřili na kontrolování náskoku a Neapol si vytvořila několik nebezpečných příležitostí. Žádná z nich ale brankou neskončila, gólová hlavička střídajícího Arkadiusze Milika totiž byla z těsného ofsajdu.

Ústřední postavou utkání Bayernu s Chelsea byl domácí útočník Robert Lewandowski. Připsal si dva góly a dvě asistence.

Nejprve v desáté minutě proměnil penaltu a o čtvrt hodiny později připravil druhou trefu pro Ivana Perišiče. Po vítězství 3:0 v prvním zápase tak měl Bayern v té době už náskok pěti gólů.

Vzápětí snížil Callum Hudson-Odoi, jeho branka ale kvůli ofsajdu nakonec neplatila. "Blues" se tak mohli radovat až v závěru prvního poločasu, kdy Tammy Abraham využil chyby gólmana Manuela Neuera a dorazil vypadlý míč do sítě.

Bavorský velkoklub žádné komplikace po změně stran přesto nepřipustil. Zvýšit naopak mohl Thomas Müller, který 112. zápasem vyrovnal německý rekord bývalého spoluhráče Philippa Lahma v počtu startů v Lize mistrů, jeho nebezpečné zakončení z 60. minuty ale v síti neskončilo.

Třetí trefu tak přidal až střídající Corentin Tolisso, jehož našel centrem znovu Lewandowski. Polský kanonýr navíc přidal v 84. minutě hlavou definitivní pojistku.

Lewandowski se tak podílel na všech trefách svého týmu v osmifinálovém dvojzápase (3 góly, 4 asistence). Jako čtvrtý hráč v historii navíc skóroval v sedmi utkáních Ligy mistrů v řadě.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Barcelona - Neapol 3:1 (3:1)
Branky: 10. Lenglet, 23. Messi, 45.+1 Suárez z pen. - 45.+5 Insigne z pen. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Kalkavan (video, všichni Tur.). ŽK: Suárez - Zielinski. Bez diváků. První zápas: 1:1, postoupila Barcelona
Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitič, De Jong - Messi, Suárez (90.+2 Júnior Firpo), Griezmann (84. Monchu). Trenér: Setién
Neapol: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Zielinski (70. Lozano), Demme (46. Lobotka), Ruiz (79. Elmas) - Callejón (70. Politano), Mertens, Insigne (79. Milik). Trenér: Gattuso
Bayern - Chelsea 4:1 (2:1)
Branky: 10. z pen. a 84. Lewandowski, 24. Perišič, 76. Tolisso - 44. Abraham. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Irrati (video, Ita.). ŽK: Caballero, Emerson. Bez diváků. První zápas: 3:0, postoupil Bayern Mnichov
Bayern Mnichov: Neuer - Kimmich (71. Odriozola), Boateng (64. Süle), Alaba, Davies - Alcántara (71. Tolisso), Goretzka - Gnabry (81. Martínez), Müller, Perišič (64. Coutinho) - Lewandowski. Trenér: Flick
Chelsea: Caballero - James, Christensen, Zouma, Emerson - Barkley, Kanté, Kovačič - Hudson-Odoi, Abraham (81. Giroud), Mount. Trenér: Lampard

Reklama

Související témata: