Hlavní obsah

Neymar si možná finále Ligy mistrů nezahraje, porušil koronavirové pravidlo

Brazilský fotbalista Neymar má velký problém. Hrozí mu trest za porušení koronavirových pravidel. Po závěrečném hvizdu úterního semifinále Ligy mistrů proti Lipsku si totiž se soupeřem vyměnil dres, což UEFA hráčům striktně zakazuje. Podle zahraničních médií by to v konečném důsledku mohlo mít pro hvězdu PSG katastrofální následky. V nejzazším případě by mohl být potrestán zákazem startu ve finále, do kterého Pařížané proklouzli poprvé ve své historii díky triumfu 3:0 nad německým RB Lipsko.

Sestřih utkání semifinále Ligy mistrů Lipsko - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Bayern, nebo Lyon? S jedním z těchto dvou celků si to PSG rozdá o titul evropského fotbalového krále letošní koronavirové sezony. Ještě před nedělním výkopem finálového zápasu ale hrozí, že bude jeden z aktérů duelu pořádně smutný.

Brazilská hvězda Neymar si totiž po skončení semifinálového klání proti Lipsku vyměnil dres s obráncem Marcelem Halstenbergem. Podle britského deníku Sun se jedná o porušení koronavirových pravidel a následovat by za to mohla stopka na další zápas.

Zprávy před restartem soutěže totiž naznačovaly, že pokud si fotbalista na hřišti s jiným hráčem vymění dres, může za to být potrestán stopkou na jeden duel nebo povinnou dvanáctidenní karanténou. Finálový zápas je přitom na programu už za čtyři dny.

Pro PSG by taková ztráta pochopitelně znamenala obrovskou komplikaci. Útočné eso Pařížanů v letošním ročníku Ligy mistrů nastoupilo k šesti utkáním. Neymar v nich vsítil tři branky a na čtyři přihrál.

Reklama

Související témata: