Hlavní obsah

V Enschede slavili plichtu s Interem jako vítězství

PRAHA

I remízový výsledek na domácí půdě může týmu udělat hodně radosti. Jako nejnovější důkaz slouží fotbalisté Twente Enschede, kteří se radují v Lize mistrů z nerozhodného výsledku 2:2 s obhájcem triumfu Interem Milán.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Theo Janssen z Enschede vyrovnává z přímého kopu na 1:1.

Článek

Nizozemský tým při své premiéře mezi evropskou elitou naznačil, že se s ním musí počítat. Skepsi však nepropadají ani hráči Interu, byť si představovali o poznání lepší vstup do soutěže.

V Enschede vládne naprostá spokojenost. "Nečekali jsme, že bychom s Interem mohli bodovat, ale kdo zápas viděl, tak musí říci, že jsme si to zasloužili. Tento výsledek nám dá hodně sebevědomí," tvrdil záložník Theo Janssen, který se zaskvěl vyrovnávací brankou na 1:1 z povedeného přímého kopu. "Vždycky prostě někam musíte mířit a věřit, že to trefíte," popsal s úsměvem svoji trefu.

V utkání nebylo poznat, že proti sobě stojí premiérový vítěz nizozemské ligy a evropský gigant ověnčený třemi triumfy v Lize mistrů. Enschede dokonce při svém rychlém obratu v prvním poločase pomýšlelo i na vítězství, než mu vzal naději vyrovnáním čtyři minuty před poločase Eto'o.

"Mohli jsme z toho zápasu vytěžit ještě víc. Hráčům jsem to řekl a oni to vidí podobně. I tak jsem jim k jejich prvnímu bodu v Lize mistrů pogratuloval. Jsme tým, který se pořád vyvíjí a je hodně pozitivní, jak jsme do soutěže proti takovému týmu vstoupili," prohlásil trenér Twente Michel Preud'homme.

Nejšťastnější Milito 

Hráči Interu nakonec také remízu brali, nejšťastnější byl zřejmě útočník Diego Milito, který svému týmu po půlhodině "zavařil", když si vstřelil vlastní branku. Nejlepší útočník Ligy mistrů z minulé sezóny proto po zápase nerozhodným výsledkem neopovrhoval.

"Výsledek to je nakonec dobrý, stáli jsme proti výbornému soupeři," ocenil strůjce finálové výhry nad Bayernem Milito nadšený výkon nizozemského celku. "Když první zápas nevyhrajete, tak vám i remíza pořád dává slušné vyhlídky, takže za sebou nemáme špatný start," přidal se trenér Rafael Benítez, který od nové sezóny vede Inter místo Josého Mourinha.

Inter v Enschede nedal zapomenout na zatím nepřesvědčivé výsledky z úvodu italské ligy, kde v posledních pěti letech triumfoval a letos v prvních dvou kolech získal "jen" čtyři body.

Reklama

Související témata: