Hlavní obsah

Anelka zachránil v Kodani Ancelottimu kůži. A kouč hned myslel na Manchester

PRAHA

První díl mise, během níž by měli zachránit zpackanou sezónu, fotbalisté Chelsea zvládli. Úvodní duel osmifinálové partie Ligy mistrů na hřišti dánského FC Kodaň vyhráli, takže po výhře 2:0 jsou na nejlepší cestě mezi osm nejlepších. „Dobře jsme se na tento zápas nachystali, hráli dobrý fotbal a pokud stejný výkon zopakujeme i v úterý, máme i proti Manchesteru United slibné šance,“ liboval si kouč Blues Carlo Ancelotti.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fernando Torres v dresu Chelsea (vpravo) při neúspěšném pokusu o dopravení míče do branky Kodaně.

Článek

Duel v Kodani byl pro Chelsea snadnou záležitostí. Na domácím mužstvu bylo až příliš patrné, že od 8. prosince nehrálo žádný soutěžní zápas. „Bylo pro nás hodně složité pokračovat právě nyní v Lize mistrů, protože hodně hráčů má daleko do top výkonnosti. A odveta v Londýně bude ještě náročnější, protože jsme přišli o vykartovaného Pospěcha,“ uznal kouč domácích Ställe Solbakken, že jeho tým neměl nárok.

A to přesto, že se Chelsea v poslední době neskutečně trápí, o šanci na obhajobu titulu v Premier League přišla a z FA Cupu rovněž vypadla. „Bylo důležité, aby hráči na poslední výsledky zapomněli a soustředili se na fotbal, kterého jsou schopni,“ pravil italský kouč ve službách Chelsea Ancelotti, jenž měl před tímto střetnutím nůž na krku. Liga mistrů je totiž pro jeho tým poslední soutěží, kterou může vyhrát a napravit si tak reputaci.

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelottifoto: Reuters/Eddie Keogh

„Na Champions league se teď plně koncentrujeme a chceme ji vyhrát. Proto přes výhru v Kodani víme, že jsme teprve v polovině cesty za účastí ve čtvrtfinále,“ přiznal a chválil výkon útočné dvojice Torres - Anelka.

„Torres hrál velmi dobře, byl hodně nebezpečný, prodral se do několika šancí, jen v koncovce má pořád ještě smůlu. Ale i góly přijdou,“ kvitoval zlepšený výkon kanonýra, kterého Chelsea koupila za 50 miliónů liber. „Anelka pak odvedl přímo fantastickou práci. A nejen tím, že vstřelil obě branky.“

Hned po výhře v kodaňském Parken Stadium ovšem Ancelotti myslel na úterní šlágr Premier League s Manchester United. „Pokud budeme schopni podat stejný výkon a udržet naši hru na stejné úrovni, máme i proti Manchesteru šanci vyhrát,“ burcoval hned své svěřence. Jeho Chelsea ztrácí na vedoucí celek tabulky dvanáct bodů, ale kdyby obě střetnutí s leaderem vyhrála, jistá naděje přihlásit se znovu do hry o titul by se mu přece jen nabídla.

„Hrajeme s ním doma i venku, takže ve vzájemných duelech je ve hře ještě šest bodů, což nám skutečně jistou naději dává. Ale i tak by to bylo těžké. Proto je pro nás teď hlavně důležité dostat se do první čtyřky,“ připomněl Ancelotti, že jen z prvních čtyř míst vede cesta do příštího ročníku Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články