Hlavní obsah

Plzeň začne o víkendu prodávat lístky na Barcelonu, LM odehraje v Edenu

PLZEŇ

Fotbalová Viktoria Plzeň definitivně potvrdila, že domácí zápasy v základní skupině Ligy mistrů odehraje v Praze v Synot Tip Areně v Edenu. O víkendu začne na utkání s Barcelonou, AC Milán a Borisovem prodávat vstupenky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z postupu do Ligy mistrů přes Kodaň.

Článek

Plzeňští usilovali o výjimku, na jejímž základě by UEFA změnila původní rozhodnutí, že Liga mistrů se musí hrát na stejném stadiónu jako play off. Nakonec ji nezískali, nedostavěný stadión ve Štruncových sadech neodpovídá bezpečnostním nárokům prestižní soutěže.

"Jednali jsme o výjimce, ale atraktivita našich soupeřů a související organizační i marketinkové úkoly definitivně rozhodly o pražské variantě," uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Adolf Šádek.

Ceny prý fandy uspokojí

Ceny vstupenek i jejich distribuce byly podle něj nastaveny tak, aby fanoušci byli spokojeni. Lístky se budou prodávat v několika vlnách. Přednost dostanou majitelé permanentek, v první fázi se budou prodávat pouze balíčky na všechny tři zápasy a teprve na závěr jednotlivé lístky. Prodej pro držitele sezónních vstupenek bude zahájen v neděli v 8 hodin ráno na plzeňském stadiónu, každý může získat tři balíčky.

V úterý 6. září dostanou na dva dny možnost získat vstupenku další zájemci a ve čtvrtek 8. září začne klub s prodejem zbývajících samostatných vstupenek, v tomto případě už také v Edenu. "Naším hlavním cílem je uspokojit potřebu našich permanentkářů, kteří za námi stáli i v těžkých časech. Dále dostanou možnost nákupu balíčků další fanoušci z Plzně a okolí. Chceme mít na stadiónu domácí atmosféru," řekl Šádek.

Zájemci si mohou vybrat balíčky ve třech kategoriích: na místa za brankou budou stát 3200 korun, protilehlá tribuna za 3700 a hlavní tribuna za 4200 korun.

Vstupenky na jednotlivé zápasy se budou prodávat pouze v případě, že se neprodají všechny balíčky. Na jednotlivé soupeře budou ceny odlišné: na Borisov od 400 do 600 korun, na AC Milán od 1200 do 1600 korun a na obhájce trofeje Barcelonu budou lístku od 1600 do 2000 korun.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal