Hlavní obsah

Nejdřív postup, potom útěk? Pogbův agent straší Rudé ďábly

Praha

Hodně nešťastná konstelace. Klíčový muž má táhnout fotbalisty Manchesteru United za postupem v Lize mistrů, jeho agent už přitom plánuje zimní útěk z Old Trafford. Mino Raiola tvrdí, že jeho chráněnec Paul Pogba je mezi Rudými ďábly nešťastný a měl by změnit prostředí. Ostře sledovaná skupina H vyvrcholí v úterý večer mimořádným dramatem, ve hře o dvě postupová místa jsou stále tři obři Manchester United, PSG a Lipsko.

Foto: Phil Noble, Reuters

Odplivne si Paul Pogba nad angažmá v Manchesteru United...?

Článek

Nabitá skupina nezklamala. Trojice Manchester United, PSG, Lipsko má před závěrečným večerem shodný počet devíti bodů. Nikdo z favoritů tak nemá nic jisté, musejí se rvát až do úplného konce.

Nejblíže k osmifinále je PSG, jemuž stačí v domácím zápase s Basaksehirem k postupu remíza s ohledem na lepší bilanci vzájemných zápasů s oběma rivaly. Výhra mu pak zajistí prvenství ve skupině.

Rudým ďáblům stačí v Lipsku k postupu také remíza, protože v prvním vzájemném zápase zvítězili 5:0. Pokud by oba zápasy skončily nerozhodně, United by postoupili díky nejlepší bilanci z prvního místa, PSG by byl druhý. Záložník Paul Pogba však na remízu hrát nehodlá.

„Chceme vyhrát. Je nám jedno, jestli 1:0 nebo 6:5, my jedeme do Lipska jen pro vítězství. Naší mentalitou je vyhrávání, což jsme ukázali ve druhém poločase s West Hamem," poukazuje Francouz na víkendový duel anglické ligy, který United otočili z 0:1 na 3:1.

Právě Pogba zareagoval na gól Tomáše Součka a svou trefou zahájil velký obrat.

Raiola žádá zimní rozchod

A teď si jeho agent klidně přijde do vypjaté situace se zásadním prohlášením.

„Paul je nešťastný a potřebuje změnu. Má ještě rok a půl platný kontrakt, ale myslím, že pro obě strany by bylo nejlepší, kdyby odešel už teď v zimě," cituje Mino Raiolu server Tuttosport.

Sedmadvacetiletý Pogba přišel na Old Trafford z Juventusu Turín v roce 2016 za tehdy rekordní sumu 89 milionů liber. Za Rudé ďábly nastoupil celkem v 177 zápasech a nastřílel 34 branek.

Liga mistrů každopádně večer pozná další tři osmifinalisty. Dva určí nabitá skupina H, ve skupině F půjde dál jeden z dvojice Lazio Řím - Bruggy, za které by mohl nastoupit český útočník Michael Krmenčík. Naopak brankář Sevilly Tomáš Vaclík do zápasu skupiny E na hřišti Rennes kvůli zranění nezasáhne.

Studio rozebere klíčové bitvy
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu Jaromíra Blažka, legendárního gólmana fotbalové Sparty, a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: