Hlavní obsah

Ještě než Plzeň narazí na AC Milán s Barcelonou, vzplane válka gigantů

PRAHA

Nejen Plzeň, celý český fotbal se těší na zápasy Viktorie s Barcelonou a AC Milán. Právě oba kluboví giganti se v úterý večer postarají o nejexkluzivnější duel úvodního bloku nového ročníku Ligy mistrů. Kromě zápasu Plzeň - Borisov měl být z českého pohledu zajímavý také návrat Tomáše Rosického do Dortmundu - ale nebude. Obě utkání „plzeňské“ skupiny H můžete v úterý od 20:45 sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

Fotbalisté Barcelony slaví po výhře nad Portem v Monaku zisk evropského Superpoháru.

Článek

Dohromady získali šest pohárů pro vítěze Ligy mistrů, předtím v Poháru mistrů celkem pět trofejí. Fotbalisté Barcelony a AC Milán patří v posledních letech k nejúspěšnějším týmům milionářské soutěže a jejích úterní duel na Camp Nou bude parádní bitvou gigantů.

Oba favorité „plzeňské“ skupiny H v ligových generálkách remizovali 2:2. Barcelona ztratila body v San Sebastianu, Milán začal domácí soutěž plichtou s Laziem Řím.

„Musíme se poučit, teď už myslíme výhradně na Ligu mistrů a Milán. Také loni jsme začali s problémy a prohráli s Herculesem,“ poukázal barcelonský záložník Sergio Busquets.

Brankář AC Milán Christian Abbiatifoto: Reuters/Giampiero Sposito

Barca je obhájcem trofeje a hned na úvod sezóny získala další dva poháry ve španělském a posléze evropském superpoháru. „Rossoneri“ si ovšem na horké půdě věří. „Počítejte s tím, že náš tým bude velmi silný. V nejbližší době na tom budou lépe snad jen právě Barcelona a Real Madrid,“ troufá si brankář Christian Abbiati. „Stát se pochopitelně může cokoliv. Vždyť v minulé sezóně jsme z Ligy mistrů vypadli s Tottenhamem, tedy se soupeřem, který byl o třídu horší než my,“ dodává uvážlivěji.

V rámci očekávané bitvy mělo dojít také k návratu Zlatana Ibrahimoviče, který do Milána odešel právě z Barcelony. Švédský kanonýr ovšem své bývalé spoluhráče neprožene, kvůli zranění stehna do Španělska ani neodletěl.

Tomáš Rosický ještě v dresu Dortmundu.foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rosický přišel o emotivní zápas v Dortmundu

Ani kapitán české reprezentace se speciálního duelu nedočká. Tomáš Rosický se zotavuje ze zranění kolena z kvalifikační bitvy ve Skotsku a těšil se na utkání Arsenalu v Dortmundu. Právě z Borussie do Londýna v roce 2006 přestoupil, o čtyři roky předtím slavil na Vestfálském stadiónu bundesligový titul.

„Bude to pro mě hodně emotivní,“ přiznal Malý Mozart pro časopis Kicker. Je tu navíc ještě jedna souvislost. Dortmund se vrací do Ligy mistrů po devíti letech. Při svém posledním startu porazil Arsenal 2:1 a vítězný gól dal tehdy právě Rosický... Český záložník se však nakonec kvůli zranění nevešel ani do širšího kádru, který k utkání odletěl.

Ve hře však budou další legionáři. Chelsea s Petrem Čechem hostí Leverkusen Michala Kadlece. Tomáš Hübschman zavítal se Šachtarem Doněck do Porta a Daniel Pudil vyrukuje v barvách Genku proti Valencii.

Úterní program Ligy mistrů (vše od 20:45)
Skupina E: Chelsea (Čech) - Leverkusen (Kadlec), Genk (Pudil)- Valencie.
Skupina F: Olympiakos Pireus - Marseille, Dortmund - Arsenal (Rosický).
Skupina G: FC Porto - Šachtar Doněck (Hübschman), APOEL Nikósie - Petrohrad.
Skupina H: Viktoria Plzeň - BATE Borisov (ČT4), FC Barcelona - AC Milán (Nova Sport).

Reklama

Související témata: