Hlavní obsah

VIDEO: Tati, je mi to líto, hlesl po remíze s Neapolí kouč Citizens Mancini

MANCHESTER/ PRAHA

Remíza s Neapolí ho hodně rozladila, neboť premiéru na scéně Champions League si italský kouč ve službách Manchesteru City Roberto Mancini představoval rozhodně jinak. Zvláště, když za ním přijel na ostrovy jeho pětasedmdesátiletý otec Aldo, aby z tribuny vůbec poprvé sledoval syna v roli kouč Citizens. Však také Roberto hned po zápase hlesl: „Je mi to líto, tati. Počítám s tím, že mě budeš kritizovat.“

Foto: Phil Noble, Reuters

Edina Džeka (vpravo) z Manchesteru City stíhá neapolský Paolo Cannavaro v úvodním zápase Ligy mistrů, který skončil remízou.

Článek

Před návratem na scénu Champions League po dlouhých 43 letech se Manchester City nijak netajil obrovskými ambicemi. Šejkové z Abu Dhabi už utratili přes 400 milionů liber, takže samo sebou chtějí, aby vynaložené peníze konečně přinesly efekt. A nejlépe tím, že Manciniho tým vyhraje nejcennější evropský klubový grál, tedy Ligu mistrů. Naposledy se v někdejším PMEZ představili Citizens v roce 1968, kdy vypadli hned v 1. kole s Fenerbahce Istanbul.

Hned první zápas s italskou Neapolí však vrátil Citizens na zem. S třetím celkem italské ligy ve svém fotbalovém chrámu jen remizovali 1:1, když bod musel zachraňovat střelou z trestného kopu čtvrthodiny před koncem srbský obránce Kolarov.

„Byli jsme trochu nervózní, protože šlo o náš první zápas v této soutěži. Jinak jsou naši útočníci schopni dávat v každém zápase tři čtyři góly,“ omlouval trenér Roberto Mancini výkon svých svěřenců, kteří dvakrát nastřelili břevno a zahodili i další velké šance.

Pětasedmdesátiletý otec kouče Manchesteru City Aldo Mancini.foto: Reuters/Phil Noble

Omlouval se však i svému otci, který za ním přijel z Itálie na ostrovy, aby vůbec poprvé viděl svého syna v roli trenéra Citizens. „Je mi líto, že si nás neviděl vyhrát. Počítám, že mě za to zkritizuješ,“ hlesl Roberto po utkání, jemuž z čestné lóže přihlížel jeho pětasedmdesátiletý otec Aldo. Ten v loňském roce prodělal srdeční infarkt a od té doby zarputile odmítal opustit Anconu, kde žije. Nechal se přemluvit až teď na duel Champions League mezi Manchester City s Neapolí.

Nejen jeho, ale pochopitelně i fanoušky a majitele klubu ujišťoval trenér Mancini, že všem dnům není konec a úvodní remíza ve skupině smrti, kde hraje ještě španělský Villareal a mnichovský Bayern, nic neznamená. „V dalších zápasech už budeme hrát lépe, protože jsme se poučili, jak to v Champions League chodí. Nemůžeme útočit v šesti, sedmi lidech a dopouštět se takových chyb, jaké jsme dělali proti silné Neapoli. Ztratili jsme hloupě míč a dostali stejně hloupý gól,“ snažil se zachovávat klid.

Trenér Manchesteru City Roberto Manchinifoto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Phil Noble

„O náš další osud ve skupině nemám strach, protože už v dalším zápase v Mnichově jsme schopni ukázat, čeho jsme schopni. Nervy nebudou pracovat a my budeme hrát rozhodně lépe. Naše skupina však bude velice vyrovnaná a podle mého budou rozhodovat až poslední dva zápasy,“ prognózoval Mancini.

Reklama

Související témata: