Hlavní obsah

Neapol rozmontuje Chelsea a postoupí, předpověděl Ancelotti, bývalý kouč Blues

LONDÝN

Fotbalová Liga mistrů se uložila k zimnímu spánku, páteční los jarního osmifinále však rozproudil živé debaty o dalším vývoji soutěže. Stranou nezůstal ani italský kouč Carlo Ancelotti. Směle předpověděl, že Hamšíkova Neapol vyřadí Čechovu Chelsea. A to prosím Ancelotti ještě v květnu seděl na lavičce Blues! Angličanům teď zkrátka nevěří a stejně tak prorokuje, že AC Milán přejde přes Arsenal.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

S Chelsea slavil výhry, teď jí kouč Carlo Ancelotti (vlevo) nevěří...

Článek

Žádným sentimentem netrpí. Až do konce minulé sezóny byl trenérem londýnské Chelsea a v roce 2010 s ní získal double. Teď ovšem Carlo Ancelotti narýsoval svým nedávným svěřencům rychlý konec v Lize mistrů.

„Italský fotbal udělal na rozdíl od anglického velký krok vpřed. Manchester United a Manchester City už vypadly, naopak Neapol může dosáhnout na velký úspěch. Hamšík, Lavezzi či Maggio dokáží rozmontovat hru Chelsea. Jedinou výhodou Londýňanů mohou být jejich mezinárodní zkušenosti. Přesto více věřím Neapoli,“ vyřkl 52letý Ancelotti svůj jasný soud pro server goal.com.

Chelsea se má na pozoru, Neapol přece vyřadila Manchester City, lídra Premier League. „Je to nebezpečný soupeř, ale když chcete Ligu mistrů vyhrát, je prakticky jedno, na koho narazíte. Hlavně doma jsou silní, na stadiónu San Paulo je hodně bouřlivá atmosféra. Fanoušci je poženou, takže hlavně tam to nebude nic lehkého. V Lize mistrů však máme ty nejvyšší ambice,“ poukázal brankář Petr Čech.

Radost fotbalistů Neapolefoto: ČTK/AP/Alberto Saiz

Také AC Milán prý Arsenal vyřadí

Jeho nedávný kouč si ovšem stojí za svým. „Neapol již dosáhla něčeho velkého, když vyřadila Manchester City, který jasně dominuje v Premier League. Nevidím tedy důvod, proč by to nemohli zopakovat. Samozřejmě je k tomu třeba skvělý výkon, ale mužstvo Waltera Mazzarriho se může do února ještě mnohem více zlepšit,“ tvrdí Ancelotti.

Zatímco s Chelsea si na „ušatý pohár“ nesáhl, s AC Milán vyhrál Ligu mistrů jako hráč i jako trenér. A teď bude svým rossoneri držet palce také v další atraktivní anglicko-italské dvojici proti Arsenalu.

„Jednoznačně fandím Milánu, takže je pro mě těžké přemýšlet racionálně. V každém případě si myslím, že AC je lepší než Arsenal. Massimiliano Allegri má v týmu velké šampióny a Arsenal nemá takové hráče, jakými jsou Zlatan Ibrahimovič, Pato či Robinho.“

Ancelotti vedl AC Milán v letech 2001–2009 a s Arsenalem měl co do činění. „Milán je favoritem, avšak určitě nemohu zapomenout na to, jak nás Arsenal vyřadil v sezóně 2008,“ poukázal italský kouč.

Reklama

Související témata: