Hlavní obsah

Skvělá reakce na debakl! Chelsea k branám semifinále nasměrovali mladí angličtí reprezentanti

Praha

Bravurní odpověď na víkendové fiasko! Fotbalisté Chelsea v úvodním duelu čtvrtfinále Ligy mistrů porazili FC Porto 2:0 a dokonale odčinili pětibrankový debakl ze sobotního utkání Premier League s předposledním West Bromwich Albion (2:5). Londýnský klub se výrazně přiblížil semifinále!

Sestřih utkání Ligy mistrů Porto - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Hodili jsme ten nešťastný víkendový zápas za hlavu. Ještě jsme se k němu krátce vrátili další den, ale pak už jsme se plně koncentrovali na Porto," přesvědčoval záložník Chelsea Mason Mount v televizním rozhovoru pro BT Sport po přesvědčivé dvoubrankové výhře.

Přitom trenér Thomas Tuchel po utnutí čtrnáctizápasové série bez prohry musel řešit potyčku na tréninku následujícím po sobotní prohře, přičemž obránce Rüdigera dokonce z přípravy vyhodil! Ovšem německý zadák ve středeční sestavě nechyběl.

Tuchel ve srovnání se zpackaným duelem udělal proti Portu v základní sestavě pět změn. Od první minuty na trávníku figuroval v sobotu odpočívající kvintet Rüdiger, Chilwell, Havertz, Christensen a právě Mason Mount, který otevřel skóre zápasu.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Fotbalisté Chelsea oslavují druhý gól proti Portu.

Ve dvaadvaceti letech a sedmaosmdesáti dnech se stal nejmladším střelcem Chelsea ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, přičemž pro mladého anglického reprezentanta šlo o vůbec první trefu mezi evropskou klubovou elitou.

„Už bylo na čase, abych se trefil. Šlo o skvělé načasování," lebedil si mladý Angličan. „Dostal jsem dobrou přihrávku od Jorginha, udělal si prostor a dobře zakončil. Hodně na střelbě pracuji. Myslím, že tréninku koncovky není nikdy dost. Snad budu ještě lepší a produktivnější," doufal Mount.

„Je plný sebevědomí a pro hru Chelsea je nepostradatelný. Při angažmá Franka Lamparda byl často označován jako jeho miláček, proto měl být držen v sestavě. Ale nastupuje v Chelsea i anglické reprezentaci, protože je prostě jedním z nejlepších hráčů," vyzdvihuje výkon Mounta komentář BBC.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalista Chelsea Ben Chilwell překonává brankáře Porta Agustina Marchesina.

Chelsea, vedená při utkání na neutrální půdě v Seville jako hostující tým, dokázala náskok ještě navýšit, když čtyřiadvacetiletý Chilwell pět minut před koncem ztrestal parádním výpadem hrubku Corony u postranní čáry.

„Ukázal obrovský přehled. Myslel jsem, že bude centrovat před branku, ale vzal situaci na sebe a skvěle ji vyřešil," chválil Mount spoluhráče po luxusním zakončení.

Bylo to poprvé po devíti letech, kdy se v Lize mistrů trefili v dresu Chelsea v jednom utkání dva různí angličtí hráči. Tehdy proti Neapoli se to podařilo Lampardovi s Terrym.

Porto nedokázalo anglického soupeře v Lize mistrů porazit už v šestém utkání v řadě. Přitom v počtu střel celkově i na branku zápasu dominovalo, stejně jako v počtu přímých a rohových kopů. Nicméně po senzačním skalpu Juventusu v osmifinále se zdá, že na další postup musí Draci z Porta zapomenout.

Reklama

Související témata: