Hlavní obsah

Šest gólů a teď hurá na Spartu! Musíme hrát na hranici možností, velí kouč Rapidu

Praha

Fotbalisté Sparty už v úterý rozehrají úvodním duelem předkolo Ligy mistrů na hřišti Rapidu Vídeň. Slavný rakouský klub se na duel s Pražany naladil pohodovou výhrou v tamní pohárové soutěži, když do sítě městského rivala Viktorie nasázeli zelenobílí šest branek. „Více než o výsledku to bylo o atmosféře a náladě. Ta je nyní báječná. Ale proti Spartě nás čeká jiný zápas, musíme podat výkon na hranici našich možností," svěřil se kouč Dietmar Kühbauer. Výkop má zápas v úterý ve 20:30.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha.

Článek

Rapid dobře ví, že ho čeká v boji o postup těžká šichta a spoléhá se na pomoc fanoušků. Ti sparťanští se na utkání nedostanou. „Bylo neuvěřitelně milé, jak nám fandili už teď v poháru. Pro hráče to muselo být ještě lepší. Vypadalo to, jako by jich křičelo v ochozech pětatřicet tisíc," konstatoval kouč.

Po pohárovém utkání a pohodové výhře 6:0 si hráči s davem zazpívali starou hymnu Rapidu. Tím prý ale pohoda končí a všichni se musejí soustředit jen a jen na Spartu. Na tento duel je zatím podle serveru rakouského listu Kurier prodáno šestnáct tisíc vstupenek.

Kouč nepropadá přehnané euforii, je mu jasné, že teď narazí jeho tým na daleko silnějšího soka. „Rozdíl mezi Viktorií a Spartou je příliš velký. Musíme třeba uhlídat mladou hvězdu Adama Hložka, který byl na nedávném EURO," poznamenal a neodtajnil ani v náznaku, jak by měla vypadat základní sestava. „Variant mám v hlavě víc, jasná je jediná věc, pokud chceme uspět, musíme hrát na hranici našich možností."

Klub i přes koronavirová omezení věří, že do hlediště zamíří co nejvíce fanoušků. Brány stadionu se otevřou dvě hodiny před výkopem, následujících třicet minut budou mít fanoušci slevu na jídlo a pití, levnější bude o 18,99 procenta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články