Hlavní obsah

Ne, nejde to! Fanoušci Slavie nesouhlasí se slovy Tvrdíka o Spartě

Pět zástupců vyslal český fotbal v aktuální sezoně do pohárové Evropy a už dnes večer jde do boje první z nich. Úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů čeká na hřišti vídeňského Rapidu pražskou Spartu, a pokud dvojutkání zvládne, zajistí si účast minimálně v hlavní fázi Evropské ligy. Svému úhlavnímu rivalovi z domácí soutěže bude na mezinárodním poli držet palce i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie.

Článek

Slavia, Sparta, Jablonec, Plzeň a Slovácko. Na tak hojnou účast v evropských pohárech si český fotbal bude muset nechat v příští sezoně zajít chuť, neboť vyšle jen čtyři zástupce. A proto by se z hlediska národního koeficientu moc a moc hodilo, kdyby všechny kluby nyní přispěly nějakým bodíkem.

Ví to i Tvrdík...

„Pro český fotbal dnes začíná zásadní bitva o zlepšení národního koeficientu UEFA. Společně hrajeme o další klub v předkolech Ligy mistrů, o účast v EL a o možnost od 2023/2024 znovu vysílat pět účastníků," napsal slávistický šéf v úterý dopoledne na svůj Twitter.

„Držím palce a přeji úspěch všem českým zástupcům v evropských soutěžích!" doplnil.

Někteří slávističtí fanoušci s ním souhlasí, najde se však řada těch, kteří budou fandit jen Jablonci, Plzni a Slovácku. Spartě jako arci rivalovi nikoliv...

„Neumím si představit, že vyloženě straním Spartě. Ne. Nejde to," píše mudrc. „Pepi Bican hrával za Rapid Vídeň a SKS. Fandím v předkolech oběma jeho týmům!" zmiňuje jednu ze slávistických legend uživatel rozhodcijemrkev.

„Spartě dokážu fandit jen proti britským klubům. Když vyhraje, nevadí, když rupne, budu se radovat," přidává se Pavel Janich. „Držím Spartě palce, ať se propadne kvalifikačním sítem až do Konferenční ligy a tam ať nasbírá spoustu bodů do koeficientu," uvedl Marsellus Wallace.

Reklama