Hlavní obsah

Rapid nás trestal za všechno, lituje Vrba, že se Panenkova věštba naplnila

Měli zápas báječně rozehraný. Pak jako by je dostihla Panenkova věštba. Vršovická legenda Rapidu předpověděla výhru vídeňského týmu, na kterou v úvodním duelu 2. předkola fotbalové Ligy mistrů opravdu došlo. Sparta od začátku vedla, po přestávce ovšem nepochopitelně polevila. „Porážka 1:2 není úplně ideální, ale postup je po ní pořád hratelný,“ hodnotí trenér Pavel Vrba utkání dvou rozdílných poločasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba má starosti...

Článek

Jsme my to ale blbci... Taková slova jistě v šatně a při návratu domů padají nejčastěji. Ačkoliv Sparta směřovala k vítězství, z Vídně si nakonec veze porážku.

„V prvním poločase jsme dali gól a měli dvě další šance. Mohli jsme vést větším rozdílem. Bohužel, po přestávce nás Rapid zatlačil, hlavně druhý gól byl velmi laciný. My je nepotrestali, soupeř nás trestal za všechno," poukazuje trenér Pavel Vrba v rozhovoru pro Sport 1 na největší rozdíl.

„Výsledek nás mrzí, chtěli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce. Měli jsme ho velmi dobře rozehraný, dvě další šance jsme nevyužili. Neskládáme ale zbraně, už výhra 1:0 nás v odvetě posouvá do prodloužení," líčí obránce Dávid Hancko.

Připomíná tak, že od nové sezony neplatí v pohárech při celkové shodě skóre výhoda většího počtu gólů vstřelených venku.

„Hraje se jen na skóre, je to složitější. Pořád jsme ovšem v hratelné pozici," ujišťuje Vrba.

„U obou gólů jsme byli otevření, o to víc nás mrzí neproměněné šance. Jdeme dál, věřím, že máme na postup," přizvukuje mu Hancko.

Rapidu výrazně pomohla podpora zaplněného hlediště. „Atmosféra byla skvělá, lidi jsou po roce a půl nadržení. Doufám, že jim to na Spartě vrátíme a s fanoušky v zádech uděláme postup," nevzdává se Vrba. „U nás smíme zaplnit jen 50 procent hlediště, přesto věřím, že nám fanoušci pomohou," doufá také Hancko.

Oznámkujte výkon Sparty v prvním zápase proti Rapidu (jako ve škole: 1-nejlepší, 5-nejhorší)
1
3 %
2
1,6 %
3
13,2 %
4
54,7 %
5
27,5 %
Celkem hlasovalo 9668 čtenářů.

Reklama

Související témata: