Hlavní obsah

Fanoušci Sparty se na Rapidu předvedli! Zranili pořadatele

Vídeň/Praha

Sparťanskou euforii střídá zmar. Fotbalisté z Letné nevstoupili do druhého předkola Ligy mistrů na hřišti rakouského Rapidu špatně, rychle vedli, jenže nakonec prohráli 1:2. A co víc, dobré jméno si neudělali ani v hledišiti. Tam sice podle předzápasových zpráv měli příznivci letenského celku chybět, nakonec se ale do sektoru hostů desítky z nich dostaly. Zklamání z neúspěšného výsledku pak ventilovali po svém, po závěrečném hvizdu se snažili vtrhnout na hřiště a při svém počínání dokonce zranili pořadatele.

Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Fanoušci Sparty na stadionu Rapidu během utkání druhého předkola Ligy mistrů. (ilustrační foto)

Článek

Nepříjemné scény se odehrály po skončení zápasu, kdy se fanoušci Pražanů pokusili vtrhnout na hrací plochu a u toho zranili pořadatele. Dalším výtržnostem se podařilo zabránit, ale i tak tuto záležitost označuje rakouský tisk za politováníhodnou.

Oficiálně se měl zápas odehrát bez sparťanských fanoušků, ale lístky si údajně koupili Češi žijící v Rakousku. Delegát UEFA poté rozhodl, že všechny příznivce hostů nasměruje do jednoho sektoru.

Sparta si ze hřiště Rapidu odvezla porážku 1:2 a v domácí odvetě bude mít co dělat, aby ještě živila naději na postup do skupinové fáze Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články