Hlavní obsah

Sparta může na Monako zaplnit stadion! Do Budapešti nejezděte, vyzývají naopak sešívaní

Praha

Oba nesmiřitelní rivalové zasáhnou do 3. předkola fotbalové Ligy mistrů. Sparta po vyřazení Rapidu Vídeň odehraje první zápas s Monakem v úterý na Letné a již má povoleno vyprodat celý stadion. Slavia začne ve středu na půdě Ferencvárose a vyzývá své fanoušky, aby do Budapešti nejezdili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Proti Rapidu povzbuzovalo Spartu 9 tisíc fanoušků, na Monako už může být plný stadion.

Článek

Od srpna platí nové pořádky. Ještě na středeční duel s Rapidem byl počet diváků v hledišti omezen na 9 tisíc. Po vládním rozhodnutí ovšem Sparta (stejně jako pak v domácí odvetě Slavia) již proti Monaku může vyprodat celý stadion.

Podmínka je jasná - tři tisíce fanoušků smí přijít na základě dokladu o negativním PCR nebo antigenním testu. Zbylou kapacitu stadionu můžou vyprodat fanoušci s dokončeným očkováním, od kterého uplynulo minimálně 14 dní, nebo lidé, kteří v posledních 180 dnech prodělali Covid.

Sešívaní se musejí na horké půdě Ferencvárose obejít bez podpory svých fanoušků v sektoru hostí.

Na všechny zápasy kvalifikace Ligy mistrů platí, že hostující klub nedostane obvyklých 5 % kapacity stadionu. Rozhodnutí souvisí s aktuální hygienickou situací nejen v České republice, ale i v jiných evropských státech.

„Platí to tedy i pro zápas Slavie v Budapešti. Vyzýváme proto fanoušky, aby na zápas necestovali. Budeme se těšit na vaši podporu v domácím odvetném zápase v Edenu," apeluje klub na svém webu.

Reklama

Související témata: