Hlavní obsah

Nova se opřela do fotbalu, na nových kanálech nabídne také Ligu mistrů a další lákadla

Aktualizováno

Kde od nové sezony naladit nejpretsižnější kluvovou soutěž? Příznivci fotbalu už mají jasno. Skupina Nova dnes představuje nové sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Televizní fanoušci se mohou těšit na Ligu mistrů, italskou Serii A, španělskou La Ligu a německou bundesligu. Obě stanice začnou vysílat už 13. srpna, budou také v nabídce O2 TV.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie (vlevo) střílí přes Gerarda Piquého z Barcelony v utkání Ligy mistrů.

Článek

Distribuční práva na prestižní soutěže získala TV Nova díky novému partnerství se Saran Media Group. Jak v tiskové zprávě avizuje, obě nové stanice začnou vysílat 13. srpna se startem německé a španělské ligy. O týden později začíná italská soutěž a 17. srpna Nova Sport odvysílá 4. předkolo Ligy mistrů.

Tři prestižní evropské ligy tak přibudou k francouzské Ligue 1, na kterou jsou už diváci zvyklí.

Stanice chystá bohatý doprovodný program, který využije i nové zpravodajské studio a nejmodernější technologie. „Zápasy Ligy mistrů budou doprovázet na stanicích Nova Sport 3 a Nova Sport 4 i velkoryse pojatá zápasová studia s fotbalovými experty. V novém studiovém komplexu, který brzy představíme, hrají sportovní zpravodajství a přenosy důležitou roli. Soustředíme se zde na propojení výsledků a aktualit s živým vysíláním v moderním pojetí designu a se špičkovým technologickým servisem," avizuje kreativní ředitel Alan Záruba.

Foto: O2 TV Sport

Za mikrofon při derby usedly Klára Janáčková (vlevo), bývalá profesionální tenistka a nyní komentátorka, a také Kristýna Schicková, influencerka a sestra fotbalisty Patrika Schicka.

Na nové sportovní stanice se mohou diváci těšit v nabídce O2 TV, T-Mobile Czech Republic, Slovak Telekom a DIGI Slovakia. TV Nova jedná o distribuci Nova Sport 3 a 4 i s dalšími partnery.

Radost má především O2 TV, která v sezoně 2021/2022 tak jako jediná televize na trhu poskytne kompletní nabídku včetně anglické Premier League a všech zápasů české Fortuna ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Leicesteru Kasper Schmeichel během utkání na Slavii.

"Dokázali jsme pro naše diváky vybojovat další prémiový obsah, který ideálně doplní programovou skladbu O2 TV. Vůbec poprvé se na českém trhu objeví všechny klíčové soutěže na jednom místě. Na naše předplatitele čekají v nadcházející sezoně tisíce hodin přímých přenosů z Fortuna ligy, Ligy mistrů, anglické Premier League, německé bundesligy, italské Serie A či španělské La Ligy. Dále nechybí ani hokejová extraliga, tenisový okruh WTA nebo to nejlepší z bojových sportů," pochvaluje si Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Na trhu skončí stávající stanice Digi Sport. Místo ní budou divákům k dispozici zmíněné dva nové programy pod značkou Nova Sport a také stanice Premier Sport 2. Vlastníkem TV licence na tento kanál je společnost O2.

Kanál Premier Sport 2 bude z Ligy mistrů vysílat úterní první a středeční třetí volbu. Ke spuštění dojde v úterý 17. srpna, kdy přijdou na řadu souboje v play off o postup do základní skupiny Champions League. Stanice vznikne přímo v redakci O2 TV Sport. Fanoušci se tak dočkají i nového moderního studia s 3D grafikou a virtuální realitou.

"Plánujeme pokračovat v oblíbeném formátu studií při úterních i středečních zápasech. Na výrobě kanálu se bude podílet kompletní tým včetně moderátorů a komentátorů z O2 TV Sport. Vedle Ligy mistrů zařadíme do programu stanice Premier Sport 2 také přenosy z Premier League, NFL, MLB, UFC nebo basketbalové Euroligy," dodává Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Reklama