Hlavní obsah

YB Bern - Ferencváros 3:2Fotbalisté Ferencvárose nedali penaltu a prohráli s oslabeným Bernem

Bern

Přemožitelé Slavie z třetího předkola fotbalisté Ferecvárose Budapešť prohráli v úvodním utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů na hřišti Young Boys Bern 2:3. V utkání nevyužili penaltu, a navíc dvakrát inkasovali v početní výhodě, když domácí hráli od 25. minuty bez vyloučeného Silvana Heftiho. V dalších duelech Benfica Lisabon zdolala doma PSV Eindhoven 2:1 a Malmö porazilo 2:0 Razgrad.

Foto: ALESSANDRO DELLA VALLE, ČTK/AP

Vincent Sierro (vpravo) a Jordan Siebatcheu z YB Bern se radují z gólu proti Ferencvarosi.

Článek

Maďarský mistr Ferencváros se sice proti Bernu dostal do vedení ve 14. minutě, na trefu Francka Boliho však dokázal o hned dvě minuty později reagovat Meschack Elia.

Hosté přesto měli dál utkání dobře rozehrané a v 25. minutě mohli jít znovu do vedení. Po zákroku Heftiho na Botku nařídil rozhodčí Collum pokutový kop a švýcarskému obránci udělil červenou kartu. Uzuni však z penalty trefil jen tyč a dorážka Laidouniho už po konzultaci s videorozhodčím uznána nebyla.

Oslabený švýcarský tým zůstal nicméně i v deseti nebezpečný a ještě do přestávky se prosadil Sierro. V 65. minutě navíc zvýšil náskok po individuálním průniku a technické střele Garcia. Osm minut před koncem snížil opět Boli.

Výhodu jednogólového náskoku bude mít do druhého zápasu i Benfica, která předčila PSV Eindhoven 2:1. Díky brankám Silvy a Weigela vedla po první půli již o dva góly, těsnou ztrátu do odvety však hostům zařídil po přestávce Gakpo.

Jako jediné udrželo čisté konto Malmö, které po brankách Birmančeviče a Bergeta vyhrálo 2:0 nad Razgradem. Odvety se uskuteční příští týden.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Young Boys Bern - Ferencváros Budapešť 3:2 (2:1)
Branky: 16. Elia, 40. Sierro, 65. Garcia - 14. a 82. Boli. ČK: 25. Hefti (Bern).
Malmö - Ludogorec Razgrad 2:0 (1:0)
Branky: 26. Birmančevič, 61. Berget.
Nemistrovská část:
Benfica Lisabon - PSV Eindhoven 2:1 (2:0)
Branky: 10. Silva, 42. Weigl - 51. Gakpo.

Reklama