Hlavní obsah

Pohlavek mu pomohl, kvituje plzeňský kouč Vrba proměnu útočníka Wágnera

Plzeň

Momentální konstelace mezi plzeňskými útočníky mu nahrává. Rok prožitý v Příbrami mu ale také prospěl. „Hostování mu pomohlo," kvituje kouč Viktorie Pavel Vrba, že se do kádru mistrovského týmu vrátil trochu jiný Tomáš Wágner. „Před rokem dostal pohlavek a vzal si z něho ponaučení. Pracoval na sobě. Jeho přístup je zcela rozdílný," nezastírá trenér, že proměna je na třiadvacetiletém útočníkovi patrná.

Foto: Profimedia.cz

Plzeňský útočník Tomáš Wágner po prohraném Superpoháru s Jabloncem.

Článek

V situaci, v níž se Plzeň před vstupem na evropskou pohárovou scénu nachází, si navrátilec z hostování Tomáš Wágner říká o místo v základní sestavě. A nejen proto, že slovenští legionáři Bakoš s Ďurišem jsou zraněni a do úterní konfrontace s Željezničarem Sarajevo zasáhnout nemohou, a zimní akvizice z Vysočiny Stanislav Tecl se stále střelecky neprosazuje, jak se čekalo.

Nejen dva góly, ale i výkon

To Wágner si naopak o svou příležitost říká. V duelu o Superpohár proti Jablonci dokonce hodně hlasitě, neboť nejenže dva góly dal, ale i výkonem trenéra přesvědčil.

„Patřil k našim nejlepším hráčům," uznával trenér Vrba, že Wágner v mužstvu poskládaném vesměs z hráčů druhého sledu vyčníval.

„Útočník je ale přece na hřišti hlavně od toho, aby střílel góly. Dal jsem dva, třetí sudí pro ofsajd neuznal, takže i proto byl můj výkon hodnocen kladně. Stále ale na sobě musím pracovat. Třeba ve druhé půli superpohárového střetnutí s Jabloncem jsem měl podržet daleko víc míčů," neztrácel Wágner soudnost a sebekritický pohled.

Wágner soudnost neztrácí

Na rozdíl od loňského roku, kdy se v Plzni objevil po přestupu z Příbrami poprvé, si totiž uvědomuje, že cesta do základní sestavy mistra je dlouhá.

„Před rokem si myslel, že všechno půjde samo, takže zákonitě narazil. Teď je na konkurenci připravený, a co je podstatné - dál na sobě pracuje," líbí se Wágnerova proměna i trenérovi Vrbovi.

„Musím se zlepšovat. Teprve až budu podávat dobré výkony stabilně, mohu uvažovat, zda na základní sestavu mám. Teď bych svou pozici nepřeceňoval," uznává i sám hráč, o jehož odchodu z Plzně se během léta vehementně spekulovalo. Kupříkladu Olomouc s jeho příchodem už takřka napevno počítala.

Nechtěl z Plzně utíkat

„Nějaké nabídky se skutečně objevily, ale nechtěl jsem z Plzně utíkat tak brzy. Už po pouhém roce prožitém navíc na hostování. Naopak - o místo v nejlepším českém klubu jsem se chtěl poprat, neboť tentokrát už jsem opravdu věděl, do čeho jdu," přiznává Wágner, který byl během letní přípravy druhým nejlepším střelcem Viktorie.

„Věděl jsem, že nemám co ztratit, takže jsem přípravu odmakal, i góly dával a teď se prostě uvidí," nechtěl mladý útočník spekulovat, zda se v úterním prvním díle kvalifikace o Ligu mistrů proti Sarajevu objeví na hrotu plzeňského útoku už od první minuty.

Reklama

Související témata: