Hlavní obsah

Na Sarajevo se chystáme stejně jako na Neapol, odmítá podcenění plzeňský kouč Vrba

Plzeň

Po celou letní přípravu kouč mistrovské Plzně Pavel Vrba deklaroval, že prioritou pro jeho tým je úspěch v kvalifikaci o Ligu mistrů. Dnes vpodvečer do ní fotbalová Viktoria vstupuje prvním zápasem druhého předkola s Željezničarem Sarajevo. „Víme, do čeho jdeme, takže doufám, že to bude naše výhoda," tvrdí trenér Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba vstupuje dnes se svým týmem do kvalifikace o Ligu mistrů.

Článek

Hned na úvod vás čeká klíčový zápas. Když uspějete a přes Sarajevo postoupíte, zůstane vám naděje na další účinkování v pohárech, zatímco vyřazení by znamenalo definitivní konec. Zdůrazňoval jste hráčům, o co všechno jde?

Už v pátek jsme přece odpověděli, co je naší prioritou. V Superpoháru s Jabloncem jsme šetřili některé klíčové hráče, protože je nám jasné, že nás čeká s Željezničarem strašně důležité dvojutkání.

Začínáte doma, takže s jak vysokou výhrou byste byl spokojen, abyste jel za týden k odvetě do Bosny a Hercegoviny v naprostém klidu a pohodě?

Nedívám se na předkolo jako na jeden zápas, proto podobné tipy pronášet nebudu. Co by mohlo po prvním střetnutí stačit, nemuselo by být dostačující po druhém. Proto si hodnocení ponechám až po odvetě.

Soupeře jste bedlivě sledovali, svého pozorovatele jste dokonce vyslal na poslední přípravný zápas, který hrál Željezničar v Rakousku proti ukrajinskému Charkovu. Co vám toto sledování řeklo?

Spíše než z přípravy vycházíme z utkání Sarajeva v závěru ligové soutěže. V přípravných duelech během soustředění to chodí všelijak. Mění se dresy, hráči mají v těle různou zátěž, nevíme, jaké tréninkové dávky absolvovali. Informací o soupeři ale máme i tak maximum, protože moji svěřenci zhlédli i některá utkání dnešního protivníka.

Takže nehrozí, že by vás Sarajevo mohlo zaskočit podobně, jako jste vy na jaře v Evropské lize překvapili Neapol?

Překvapit může každé mužstvo, ale my nechceme něco takového připustit. I proto se na utkání chystáme stejně pečlivě, jako bychom hráli proti Neapoli.

Může vás uklidňovat, že máte k dispozici prakticky kompletní kádr...

Až na Bakoše jsou k dispozici skutečně všichni hráči.

Bakoš byl ovšem nejlepším plzeňským střelcem v kvalifikačních zápasech evropských pohárů. Nebude až příliš scházet?

Máme v kádru další hráče, kteří naznačují dobrou formu. Proto jsem přesvědčen, že úkol zvládnou a Bakoše bez problémů nahradí.

Třeba Wágner, který se blýskl dvěma góly v pátečním Superpoháru?

Alternativ je víc, v kádru máme třeba i Ďuriše. Představu o sestavě samo sebou mám, ale nejprve ji oznámím hráčům.

Před dvěma lety jste touto dobou rovněž vstupovali do kvalifikace o Ligu mistrů, kterou jste nakonec zvládli, a v hlavní soutěži si zahráli. Jak moc se za tu dobu Plzeň změnila?

Před dvěma lety nevěděli, na čem jsme, teď už je nám naopak jasné, do čeho jdeme a co nás čeká. Doufám, že to pro nás bude výhoda. Stejně jako hlad po úspěchu, který rovněž zůstal.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal