Hlavní obsah

Mourinhovi zase ruply nervy. Naštvali ho novináři, předčasně odešel z tiskové konference

Bukurešť

Portugalec José Mourinho se před úterním utkáním Ligy mistrů v Bukurešti naštval na novináře a předčasně odešel z tiskové konference. Charismatickému kouči vadilo, že se ho zástupci tisku ptali na absenci Belgičana Kevina de Bruyneho. Chelsea bude v Rumunsku proti Steaue napravovat zaváhání z úvodního duelu na Stamford Bridge, kde překvapivě prohrála s Basilejí.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Trenér Chelsea José Mourinho na tiskové konferenci před utkáním Ligy mistrů v Bukurešti.

Článek

"Prostě nebyl vybrán. Bylo to mé rozhodnutí. Může hrát jen jedenáct a osmnáct může být v týmu pro utkání. Snažím se hráče vybírat podle toho, co dělají na trávníku během zápasů, a podle toho, jak trénují," řekl Mourinho.

Portugalský kouč musel v minulých týdnech odrážet dotazy ohledně toho, proč byl z týmu vyřazen Juan Mata, nyní přišel na řadu mladý Belgičan.

"To je úžasné, protože nikdo se mě konečně neptá na Matu. Tři týdny mluvíte o Matovi a teď zase o Kevinu de Bruyneovi. Takže vás nezajímají hráči, kteří hrají? Máte tendenci ptát se jen na hráče, kteří nejsou v týmu. Uvidíme se zítra," rozloučil se stroze před oficiálním koncem tiskové konference Mourinho a nechal čelit novinářům osamoceného záložníka Franka Lamparda.

Londýnský tým, za nějž chytá Petr Čech, vstoupil do LM překvapivou domácí porážkou s Basilejí 1:2 a v Bukurešti si už nemůže dovolit zaváhat.

Reklama

Související témata: