Hlavní obsah

Asi jsem rozhodl zápas, přemítal Bakoš o tutovce, při níž střílel jen do brankáře CSKA

Petrohrad

Mohl být oslavovaným hrdinou fotbalové Plzně. Nakonec však brankou v nastavení jen zmírnil prohru Západočechů při druhém vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů. Radost měl útočník Marek Bakoš pramalou. Věděl, že předešlý průběh bitvy proti CSKA Moskva zásadně ovlivnil. „Dvě situace, u kterých jsem byl v hlavní roli, asi rozhodly zápas," krčil rameny po duelu, v němž CSKA slavil vítězství 3:2.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Brankář Igor Akinfejev za asistence Pontuse Wernblooma likvidují šanci plzeňského Marka Bakoše (uprostřed).

Článek

Co přesně se během devadesáti minut duelu skupiny D hraného v petrohradském azylu kvůli nezpůsobilému trávníku domovského stadiónu CSKA v podání slovenského rodáka odehrálo?

17. minuta - nevyužitá tutovka

Bakoš dostal ideální přihrávku od Petržely do rozhozené obrany ruského týmu. Jenže míč nezpracoval ideálně, jeho střela neměla potřebnou razanci a Akinfejev míč dokázal zasáhnout, dobíhající obránce pak míč šourající se směrem k brance odkopl na rohový kop.

„Moje střela byla slabá, brankář ji hodně přibrzdil. Šourala se do branky hodně pomalu. Už když jsem viděl Akinfejeva vyběhnutého u sebe hodně blízko, věděl jsem, že je zle. Snažil jsem se netrefit balón přímo do něj. Ale když míč líznul, bylo vlastně po šanci," přemítal Bakoš.

19. minuta - ztráta míče na polovině soupeře, z následného brejku CSKA srovná na 1:1

Bakoš na útočné polovině ztrácí míč, ruský tým podnikne bleskový výpad, v jehož průběhu nedokáže nikdo zastavit zběsile uhánějícího nigerijského útočníka Musu, který předloží gólovou přihrávku Tošičovi.

„Šlo o situaci těsně po mé příležitosti. Já jsem cítil, že mám za zády soupeře, ale on se přede mě dobře dostal a míč mi vypíchnul. Asi šlo v krátkém sledu o dva momenty, které utkání zásadně ovlivnily, možná vlastně rozhodly," přemítal Bakoš.

90. minuta - druhý gól Plzně

Centr Rajtorala po signálu z rohového kopu vyráží Akinfejev jen do hlavy Tecla, od něhož balón směřuje k Bakošovi, který v tlačenici s Ignaševičem, Ďurišem a Akinfejevem ukáže největší přehled i důraz a trkne míč do sítě - 3:2.

„Jsem za gól rád, ale ta trefa už nic neřešila, přišla příliš pozdě. Překvapilo mě, jak byl Akinfejev nejistý. Podbíhal centry. Nejprve ten při hlavičce Dana Koláře, pak nebyl nejjistější ani při mém gólu. Každopádně v jedné situaci se zaskvěl, když chytil moji střelu při našem vedení. A tím vlastně CSKA nasměroval k vítězství. Vždyť oni dali góly po našich laciných ztrátách a využili strašně silné přechodové fáze, o které jsme přitom věděli," posteskl si Bakoš.

Reklama

Související témata: