Hlavní obsah

Horváth? Fajn člověk podobný Matthäusovi, ale ne postavou, vybavil si Schweinsteiger plzeňského kapitána

Plzeň

Z auditoria zaslechl, že se jeho hlášku Lothar okamžitě dozví a proto se jeden z klíčových mužů mnichovského Bayernu Bastian Schweinsteiger promptně poopravil. „Jsou si s Horváthem podobní. Nikoli samozřejmě postavou, ale obličejem,“ zavtipkoval s rozzářeným úsměvem, když si měl v předvečer odvety Ligy vybavit vzpomínku na plzeňského kapitána a nenapadlo ho nic jiného, než jej přirovnat k Lotharu Matthäusovi. Proto už dál raději mluvil ve vážné tónině...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bayernu Mnichova Bastian Schweinsteiger na tréninku před utkáním Ligy mistrů s Plzní.

Článek

V sobotu jste v bundeslize vyrovnali rekordní sérii výher, kterou až dosud držel Hamburk. V úterním duelu s Plzní se vám zase nabízí šance zvítězit v devátém zápase na scéně Ligy mistrů v řadě a vyrovnat tím rekord Barcelony. Jak velkou motivaci tento cíl pro Bayern představuje?

Další šance na rekord se nabízí, takže se jí chceme chopit a vyhrát, abychom se srovnali s Barcelonou.

A co třeba rekordní vítězství v Lize mistrů? To vás neláká?

Bude záležet na tom, jak se bude utkání vyvíjet. Prioritou je spolehlivá defenzíva a snaha vstřelit branku a dál se uvidí. Pravdou ale je, že vpředu máme vynikající hráče, kteří dokážou skórovat i v zápasech s nejlepšími mužstvy světa.

Po prvním duelu před dvěma týdny v Mnichově se sneslo na Plzeň hodně kritiky a výčitek pro pramalou odvahu, kterou v Allianz areně projevila. Myslíte, že má český mistr na to, aby hrál proti vašemu týmu ofenzivněji a odvážněji?

V Mnichově se všichni soupeřovi hráči snažili, ale bylo to pro ně specifické utkání. V odvetě budou mít výhodu domácího prostředí, takže je čeká jednodušší úloha. Myslím, že se budou snažit hrát dopředu, vytvářet si šance a pokusit se nás překvapit. Musíme se proto připravit.

Připravit se, vyhrát a s předstihem postoupit do jarního osmifinále ...

Příležitost se nabízí, takže se soustředíme, abychom tři body odvezli a postoupili. A také abychom předvedli co nejlepší fotbal. Mohla by to být zajímavá podívaná, neboť i Plzeň je v dobré formě, což poslední ligovou výhrou 6:1 potvrdila.

V plzeňském dresu se opět představí jako kapitán Pavel Horváth, muž nesporných fotbalových kvalit, i když trochu zvláštní fyziognomie. Určitě jste měl možnost ho během vašeho prvního vzájemného utkání sledovat...

Nejenže jsem ho sledoval, ale i jsem si s ním po utkání měnil dres. Je to dobrý fotbalista, fajn člověk, osobnost, i když trochu odlišné postavy. Podobá se Lotharu Matthäusovi. Tedy nikoli postavou, ale obličejem.

V Německu se teď ve všech pádech skloňuje soudní proces s prezidentem vašeho klubu Uli Hoenessem žalovaným pro daňové podvody. Sledujete, co se kolem něho děje?

My se soustřeďujeme jen na hru a zápasy, protože zmiňovaná záležitost nemá co do činění s fotbalem.

Vyjádřili jste svému šéfovi alespoň podporu v čekání na proces, který je odložen až na březen příštího roku?

Doufáme, že vyhraje.

Dost se toho také namluvilo a naspekulovalo i kolem vašeho vztahu s trenérem Guardiolou. Jak se vůbec vyvíjí?

Proběhl mezi námi rozhovor, jak je to obvyklé mezi trenérem a hráčem, přičemž něco se dostalo i na veřejnost. Neřeknu ale, co bylo jeho obsahem, jen ujistím, že jsme spolu mluvili naprosto normálně.

Jak skončí odvetný zápas mezi Viktorií Plzeň a Bayernem Mnichov?
Plzeň překvapí favorita a vyhraje
17 %
Utkání skončí remízou
12,1 %
Zvítězí Bayern
70,9 %
Celkem hlasovalo 31883 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články