Hlavní obsah

Mohl Bayern šokovat, ale míč trknul vedle. Kolář bude obhájci fandit a hrát za něj playstation

Plzeň

Životní trefa byla blízko. Plzeňský záložník Daniel Kolář mohl v úterním večeru pokořit obranu Bayernu Mnichov, obhájce triumfu v Lize mistrů. Při utkání skupiny D nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu však velkou šanci promarnil a v konečném účtování musel překousnout pořážku. Doufá, že Bayern Plzni paradoxně pomůže a Západočeši budou mít šanci hrát při posledním duelu skupiny o postup. "Budu Bayernu fandit a doufat, že vyhraje v Moskvě," naznačil Kolář, že má jasně spočítané, jaké výsledky ve zbývajících dvou kolech Plzeň k třetí příčce potřebuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Daniel Kolář (vpravo) padá po souboji s Javim Martínezem z BAyernu v utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Převažuje po domácí prohře s Bayernem Mnichov zklamání z prohry, nebo jste rád, že se neopakoval ostudný debakl z Mnichova?

Alespoň částečně jsme dokázali, že umíme hrát fotbal i se špičkovými mužstvy. Zejména poté, co jsme se sami dostali pod tlak, když jsme na Bayernu inkasovali pět gólů a náš výkon v Mnichově nebyl moc dobrý. Při domácím utkání jsme ukázali, že pořád hrát umíme. Jen je škoda, že jsme nevydřeli bod. Na druhou stranu je třeba uznat, že Bayern měl šancí daleko více a brankář Kozáčik mnoho příležitostí soupeře pochytal.

Největší šanci pokořit brankáře Bayernu Neuera jste měl zřejmě vy, ale centr Horvátha jste hlavou poslal deset minut před přestávkou nad branku. Co chybělo k lepšímu zakončení?

Dělal jsem všechno, abych míč stlačil dolů a trefil branku. Ale za mnou byl jeden z hráčů Bayernu, který mě ve vzduchu trošku postrčil, takže jsem balón netrefil ideálně, což jsem věděl okamžitě.

Bayern měl k opakování výkonu z prvního vzájemného duelu hodně daleko. Zlepšila se Plzeň za čtrnáct dnů tolik, nebo mnichovský tým utkání ve Štruncových sadech podcenil?

Jde o obrovského protivníka, který nikoho nepodceňuje. Ribéry po prvním utkání tvrdil, že každý zápas berou stejně. Oni věděli, že pokud v Plzni zvítězí, zajistí si postup. A proto se snažili hrát na maximum.

Bylo z hry mnichovského protivníka patrné, že by jeho hráči panikařili?

Bohužel ne (usměje se).

Pohrával jste si během utkání s myšlenkou, jaké to bude oslavit bodový zisk proti obhájci vítězství v Lize mistrů?

Spíše po zápase. Bod jsme měli skutečně na dosah. Jenže konečný efekt je stejný. Je jedno jestli prohrajeme o gól nebo o sedm. Nemáme body, což je rozhodující. Věděli jsme, že proti Bayernu a Manchesteru se budou těžko sbírat. Doma s Mnichovem jsme po bodu každopádně sahali. Ale je třeba současně si přiznat sílu soupeře, která je vážně obrovská.

Vážně vám bylo lhostejné, jak velkým rozdílem zápasem skončí?

Za měsíc se nikdo stejně neptá, jestli jsme hráli dobře, nebo špatně... Já hlavně doufám, že jsme s Bayernem udělali radost lidem. Vždyť do Plzně přijel na náš nově rekonstruovaný stadión pro dvanáct tisíc lidí nejlepší tým světa.

A podali jste proti nejlepšímu týmu světa i nejlepší výkon v dosavadním průběhu Ligy mistrů?

Jde vždy také o soupeře. Bayern nepodal výkon jako při utkání v Mnichově. Doma hráli mnohem lépe. My jsme si naopak před duelem v Plzni řekli, že nemáme co ztratit. Šli jsme do zápasu naplno, ale bodově to nevyšlo. Ani náš výkon v Rusku nebyl špatný, ale body jsme rovněž nepřivezli. A je jasné, že jde hlavně o výsledky, nikoliv o výkony.

Nicméně Manchester City jednoznačně v dalším utkání skupiny D porazil CSKA Moskva. Budete Bayernu fandit v příštím duelu, aby byl stoprocentní při konfrontaci s ruským klubem a tudíž Plzeň hrála poslední utkání skupiny doma s CSKA Moskva o postup?

Moc bychom si přáli, aby o postupujícím do Evropské ligy rozhodoval poslední zápas v Plzni. Tudíž asi nikoho nepřekvapím, když přiznám, že Bayernu rozhodně fandit budu. A teď za ně začnu hrát i na playstationu, protože jsou vážně dobří. Dosud jsem hrál za Real Madrid, ale nyní vše změním. Oslnili mě výkonem už v prvním zápase.

Pojede se vám k příštímu zápasu Ligy mistrů do Manchesteru snadněji, když budete mít v hlavách vydařený výkon ze zápasu s Bayernem?

No, viděl jsem, že dali pět gólů Moskvě. Nemyslím, že je důvod jet uspokojený.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal