Hlavní obsah

Potupa a šok. Nejhorší zápas, jaký jsme v Evropě odehráli, uznal kouč Manchesteru United

Pireus

Pro Rudé ďábly to měl být dvojzápas, který hravě zvládnou. Jenže po úterní potupné porážce v Pireusu mohou na klidnou osmifinálovou odvetu zapomenout. Fotbalisté Manchesteru United na domácí Olympiakos nestačili a 19. března je čeká na Old Trafford pořádná kupa práce, aby šokující vyřazení z Ligy mistrů odvrátili.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Zklamaní hráči Manchesteru United Wayne Rooney, vpravo, a Danny Welbeck po porážce s Olympiakosem.

Článek
Fotogalerie

Po losu to vypadalo na jasnou záležitost anglického šampióna a nebyl důvod o tom příliš pochybovat. Ačkoliv Moyesovi svěřenci v Premier League spíše tápou, základní skupinu  milionářské soutěže jasně ovládli a řecký celek měl pro ně být na úvod vyřazovací části snadným soustem. A nic na tom neměnil ani fakt, že Olympiakos se v současnosti nachází v ohromné pohodě. V ligové soutěži má úctyhodný dvacetibodový náskok před druhým PAOK Soluň.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Navíc pro United hovořila historická bilance, vždyť s Olympiakosem se v Champions League potkali v historii čtyřikrát a pokaždé je porazili. Jenže na stadiónu Georgiose Karaiskakise v úterý tvrdě narazili!

Na hřišti suverénního lídra řecké ligy předvedli matný výkon a s chutí hrající domácí nemilosrdně trestali jejich chyby v defenzivě. Úřadujícímu anglickému mistrovi tak vážně hrozí, že se stejně jako před rokem bude z vyřazovací fáze Champions League poroučet již v prvním kole.

Moyes: Odpovědnost beru na sebe

"Těžko vybrat někoho z našeho mužstva, kdo dnes zahrál dobře," posteskl si kormidelník United David Moyes, který si nedokázal selhání mužstva vůbec vysvětlit. United přitom přicestovali do Pirea povzbuzeni ligovou výhrou z londýnského Crystal Palace.

"Byl to opravdu špatný výkon. Přitom jsme šli do zápasu s dobrou formou, ale neukázali jsme dnes večer nic," poznamenal skotský kouč.

"Byl to nejhorší zápas, který jsme v Evropě v této sezóně odehráli. To je jisté," uznal Moyes. Zároveň byl ale přesvědčen, že United před svým publikem nakonec čtvrtfinálové brány Ligy mistrů přece jen otevřou. "Beru odpovědnost na sebe. Je to můj tým a já budu vždy stát v jeho čele. Nehráli jsme dobře a musíme se zlepšit. Dobrá věc je, že druhý zápas je ještě před námi," řekl Moyes.

Van Persie: Stále je možné postoupit

Optimismus neztrácí ani záložník Michael Carrick. "Vstřelit tři branky v této soutěži je obtížné, ale už se nám to v minulosti povedlo a věříme, že se nám to může podařit znovu," burcuje zkušený středopolař.

United musejí na Old Trafford zvítězit o tři a více gólů, jinak se jejich sen o finále rozplyne. Jejich vyhlídky do odvety přitom mohly být daleko příznivější, kdyby Robin van Persie v 82. minutě nespálil tutovku. "Všichni jsme velmi zklamaní. Stále je však možné postoupit, protože při vší úctě k Olympiakosu, bychom měli být schopni doma vyhrát 3:0," uvedl nizozemský útočník.

Manchester United má v Lize mistrů poslední šanci, jak zachránit nevydařenou sezónu. Z Anglického i Ligového poháru již vypadl a v Premier League ztrácí jedenáct bodů na čtvrtou příčku, zaručující start v posledním předkole Champions League. Účast v příštím ročníku prestižní soutěže si však může zajistit i jako obhájce trofeje.

Postoupí fotbalisté Manchesteru United přes Olympiakos Pireus do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Ano
30,9 %
Ne
69,1 %
Celkem hlasovalo 8267 čtenářů.

Reklama

Související témata: