Hlavní obsah

Mourinho: Nikdo neví, jestli to byl opravdu gól

LIVERPOOL

Trenér José Mourinho se druhého triumfu v Lize mistrů za sebou nedočká. Loni zvítězil s podceňovaným Portem, ale letos jeho Chelsea skončila v semifinále. Sebevědomý portugalský kouč proto oo úterní prohře 0:1 v Liverpoolu netajil zklamání.

Článek

Pozastavil se hlavně nad čtvrtou minutou utkání, v které liverpoolský Luis García vstřelil postupový gól "Reds". Hosté přitom reklamovali, že míč nepřešel brankovou čáru celým objemem. "Nejlepší tým prohrál. Nikdo neví, jestli to byl opravdu gól. Ani asistent rozhodčího," zlobil se Mourinho.

Liverpoolský trenér Rafael Benítez sice musí překousnout zklamání z ligové soutěže, v které je jeho tým až pátý, ale postup do finále Ligy mistrů chmury z jeho tváře vyhnal. "Došli jsme až do finále, takže jsme odvedli dobrou práci," řekl Benítez, který loni s Valencií vyhrál Pohár UEFA. "Když máte za sebou tak skvělé fanoušky, vždycky ze sebe vymáčknete víc," poděkoval Benítez za podporu vyprodanému stadiónu Anfield Road.

Liverpool se ve středu dozví jméno finálového soupeře. V Istanbulu se 25. května střetne buď s AC Milán, nebo Eindhovenem, který bude v domácí odvetě dohánět dvoubrankové manko. Ale Benítez na finále zatím nemyslí. "Vychutnejme si v první řadě výhru, zasloužíme si to," řekl Benítez.

Liverpool uspěl až na pátý pokus

Klub z Anfield Road v úterý navíc zlomil prokletí vzájemných utkání s Chelsea. Letos Liverpool z předchozích čtyř zápasů třikrát prohrál, minulý týden remizoval a až v úterý svého rivala na pátý pokus porazil. I proto na sebe byli domácí hráči náležitě pyšní.

"Tento klub vznikal na základě takových zápasů," prohlásil obránce Jamie Carragher pro televizní stanici ITV. "A my jsme se dnes toužili vrátit do těch slavných let," dodal liverpoolský stoper. Přesto bezbřehé euforii nepropadal. "Jsme ve finále, ale pořád nám zbývá vyhrát jeden zápas. Ještě to neskončilo," řekl Carragher.

Liverpoolský kapitán Steven Gerrard ocenil i výkon Chelsea. "Klobouk dolů před nimi. Hráli vážně dobře a dostali nás i pod tlak," řekl Gerrard, jehož vlastní branka v únorovém finále Ligového poháru pomohla Chelsea k následnému vítězství.

Trenér poražené Chelsea Mourinho našel na finále Ligového finále jednu paralelu s dnešním duelem. "Dnešní zápas byl v podstatě kopií pohárového finále, tam také padl gól velmi brzy," řekl rozmrzelý Mourinho.

"Když dnes dali gól, pak už jenom bránili. Jsem velmi smutný, ale musíte rozumět tomu, o čem fotbal vlastně je... Na své hráče jsem velmi pyšný. A teď věřím tomu, že Liverpool finále vyhraje," dodal Mourinho, jehož pojí s liverpoolským lodivodem Benítezem přátelské pouto.

Reklama

Související témata: