Hlavní obsah

Rozhodčí, nechte nám šanci vyřadit Bayern, vzkazuje trenér Arsenalu Wenger

Mnichov

Až příliš často se podle kouče Arséna Wengera stává Arsenal obětí vyloučení. Situaci, v níž jeden z jeho svěřenců viděl zblízka červenou kartu, se hráči Gunners nevyhnuli ani v úvodním osmifinálovém utkání fotbalové Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, kdy byl vyloučen brankář Wojciech Szczesny. Wenger tentokrát požádal rozhodčí, aby dali šanci jeho týmu dohrát zápas v plném počtu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zachmuřený trenér Arsenalu Arséne Wenger

Článek

Wenger se před odvetným utkáním, které je na programu dnes od 20:45 v Bavorsku, nechal slyšet, že jeho tým se podezřele často stává obětí mnoha chybných rozhodnutí sudí. „Hráli jsme v Evropě teď i několikrát předtím v deseti hráčích. A vždy za velmi podivných událostí. Například ve finále Ligy mistrů," vzpomněl Wenger na samotné finále slavné soutěže z roku 2006, kdy zápas nedohrál tehdejší brankář Jens Lehmann.

„Nebo v Barceloně ve chvíli, kdy jsme drželi postupový výsledek a Van Persie dostal druhou žlutou kartu," připomněl Francouz diskutabilní vyloučení. Nizozemec tehdy viděl červenou kartu za odkopnutí balónu. „Bylo to jedinkrát, kdy jsem viděl vyloučení v evropském fotbale za zakopnutí míče," kroutí ještě dnes Wenger hlavou.

„Tak doufám, že tentokrát budeme mít férovou šanci jedenáct proti jedenácti až do konce zápasu," prohlásil Wenger směrem k norskému rozhodčímu Sveinu Oddmarovi Moenovi, jenž bude odvetu v Allianz Areně rozhodovat. „Co chci, je kvalitní rozhodčí."

Můžeme uspět kdekoliv v Evropě, míní Wenger

Čtyřiašedesátiletý trenér by rekrutoval evropské sudí z nejnáročnějších evropských soutěží. „Myslím, že čím náročnější je liga, kterou rozhoduje, tím spíš může rozpoznat složité události a dobře je posoudit," dodal Wenger.

Jeho svěřence čeká velice náročná práce. Za dvaadvacetiletou historii Ligy mistrů se totiž ještě žádnému týmu nepodařilo postoupit poté, co v domácím utkání prohrálo o dva góly. Bayern, obhájce prvenství v Lize mistrů, je v domácí bundeslize neporaženým týmem. Ve všech soutěžích našel jen jediného přemožitele.

„Odjíždět do odvety s porážkou 0:2? Podívejte, statistiky jsou proti nám, ale my jsme dokázali vyhrát 5:1 v Milánu proti Interu a mohu si dovolit říct, že můžeme uspět kdekoliv v Evropě. Pokud by se nám například podařilo jít do vedení 1:0, je možné cokoliv," zůstává Wenger optimistický.

Ani trenér Bayernu Pep Guardiola ještě nevnímá dvojzápas s Arsenalem jako rozhodnutý. „Není důležité, co se stalo v prvním zápase - musíme vyhrát. Když jsme analyzovali náš první zápas, nešlo si nevšimnout kvalit Cazorly, viděli jsme, co dokázal až do neproměněné penalty Özil. A taky víme, co předváděli (hráči Arsenalu) v posledních devíti minutách hry. Jsou dobrý klub, dobrý tým," prohlásil Španěl na lavičce Bayernu.

Podaří se tentokrát Arsenalu vyřadit Bayern v Lize mistrů?
Ano
33,7 %
Ne
66,3 %
Celkem hlasovalo 7432 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články