Hlavní obsah

Neodepisujte nás, troufá si Pellegrini. Citizens by ovšem museli v Barceloně svést zázrak

Praha

Poprvé v historii hrají osmifinále Ligy mistrů. Dál už to ovšem fotbalisté Manchesteru City sotva dotáhnou. V úvodním zápase doma prohráli 0:2, takže ve středu večer budou v Barceloně odvracet téměř jisté vyřazení. „Ještě nás neodepisujte. Do Barcelony jsme přiletěli s jediným cílem, vybojovat si postup do čtvrtfinále,“ vyhlásil před odvetou kouč Manuel Pellegrini.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Daniel Alves zvyšuje střelou mezi nohama brankáře Joea Harta výhru Barcelony nad Manchesterem City.

Článek

Barcelona útočí na sedmou účast ve čtvrtfinále za sebou. A pohárová statistika nedává Citizens téměř žádnou šanci. Vždyť pouze Ajax Amsterdam a Inter Milán v historii vyřazovací části Champions League dokázaly postoupit, když prohrály první utkání doma.

„Samozřejmě jsme v obtížné pozici, ale nepochybuji o tom, že jsme schopni Barcelonu na Nou Campu porazit," vede si Pellegrini svou.

Dnešní program osmifinále Ligy mistrů - od 20:45:
FC Barcelona - Manchester City
První zápas 2:0, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Paris St. Germain - Bayer Leverkusen
První zápas 4:0, přímý přenos vysílá Prima Cool, on-line reportáž na Sport.cz.

Jeho mužstvo o víkendu utrpělo šok. Ve čtvrtfinále FA Cupu doma podlehlo 1:2 druholigovému Wiganu, který mu již loni ve finále překvapivě sebral Anglický pohár. A teď že by mělo v Barceloně dohnat dvougólové manko?

„Vítězství vám vždy dodají sebevědomí, ale snad i takový zápas vyvolá u týmu odezvu a poučíme se z něj," doufá Pellegrini.

„Recept na Barcelonu známe. Musíme její hráče dostat pod tlak a přimět je k chybám. Jen pokud budeme mít míč ve své moci, můžeme vyhrát," ujišťuje záložník Fernandinho.

Barca se v lize trápí

Jistou naději Manchester přece jen má. Barca není momentálně v optimální formě. Ve španělské lize prohrála dvě ze tří posledních utkání a na vedoucí Real Madrid ztrácí už čtyři body. O víkendu selhala dokonce na hřišti zachraňujícího se Valladolidu (0:1).

„Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme předvedli v Lize mistrů na hřišti Manchesteru," má jasno trenér Martino.

Zatímco v Barceloně snad ještě může přijít drama, v Paříži k němu ve druhém středečním duelu sotva dojde. Vždyť domácí St. Germain si přivezl z Leverkusenu luxusní čtyřbrankový náskok (4:0).

„Nemůžeme se na odvetu vykašlat, to už bychom rovnou mohli postavit juniorku. Já se na zápas hodně těším a každý hráč by měl cítit to samé," prohlásil Sami Hyypiä, trenér Bayeru.

Reklama

Související témata: