Hlavní obsah

Rudí ďáblové chtějí odvrátit vyřazení. Musíme ukázat svou sílu, uvědomuje si kouč Moyes

Manchester

Zřejmě poslední šance, jak ještě zachránit zpackanou sezónu. Pro fotbalisty Manchesteru United je to den D. Večerní veledůležitá odveta s Olympiakosem Pireus rozhodne o tom, zda Rudí ďáblové proniknou do čtvrtfinále a uchovají si tak šanci na vítězství v Lize mistrů a účast v milionářské soutěži i v příštím ročníku. V opačném případě klubu hrozí, že po devatenácti letech budou v Champions League chybět.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Zklamaní hráči Manchesteru United Wayne Rooney, vpravo, a Danny Welbeck po porážce s Olympiakosem.

Článek

Jiná cesta do příští sezóny Ligy mistrů pro United už asi nevede a dobře si to uvědomuje i útočník Wayne Rooney. V neděli prožil podle svých slov jeden z nejhorších dnů fotbalové kariéry, když United podlehli doma na Old Trafford Liverpoolu 0:3 a na čtvrtou pozici zaručující start v kvalifikaci LM ztrácejí hrozivých dvanáct bodů. "Bude to těžké. Budeme dál bojovat, protože nikdy nevíte, co se ve fotbale stane. Nejdůležitější ale nyní je připravit se na středu," burcuje anglický forvard.

Rudým ďáblům se nedaří. Vypadli z Anglického i Ligového poháru. V lize jsou až sedmí, když na vedoucí Chelsea ztrácejí propastných osmnáct bodů. Šanci na zisk trofeje tak mají už pouze v Lize mistrů.

Ve středeční odvetě proti Pireu si proto chtějí své příznivce částečně udobřit a přes Olympiakos postoupit do čtvrtfinále. "Je to těžká sezóna pro každého. Nejsme zvyklí tolik prohrávat. Mohu slíbit, že budeme dnes všichni bojovat a jsem si jistý, že fanoušci na nás budou po zápase hrdí," tvrdí obránce Patrice Evra.

Manchesteru United se první duel v Řecku nevydařil a ve svém hájemství bude stahovat dvoubrankové manko (0:2). Kouč David Moyes věří, že pro jeho svěřence putování Ligou mistrů ve středu večer neskončí.

"Nemůžeme hned všechno vrhnout do útoku, ale musíme mít na mysli, že potřebujeme dohnat ztrátu co nejrychleji to půjde. Musíme ukázat svou sílu, pokud se chceme udržet v Lize mistrů," ví Moyes. "Potřebujeme k tomu také naše fanoušky, aby nás podpořili a pomohli nám zápas zvládnout. Manchester zažil už mnoho velkých večerů a já věřím, že tento bude další z nich," dodal.

Postoupí fotbalisté Manchesteru United přes Olympiakos Pireus do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Ano
30,9 %
Ne
69,1 %
Celkem hlasovalo 8267 čtenářů.

Reklama